07:00

MOSSÈN CAPELLÀ

"LA VIDA A LES MANS" "La vida a les mans" Un fet tràgic commocionarà els veïnats de Sant Jeroni de la Roca. En Xesc, l'escolà, patirà una experiència molt desgraciada que marcarà la seva vida per sempre. Per una vegada, el poble deixarà de banda els xafardejos i les disputes habituals per fer pinya al costat del jove.

07:55

EL DRAC BASILI MENORCA
EN PERE DE LA FALUTA MALLORCA

08:10

RUPERT&SAM

EL FANTASMA
EL SUBMARÍ
POBRE SAM

08:20

LA PRINCESA I EL PÈSOL UNIVERSAL

08:30

Temporada 4 Capítol 39

09:05
10:00

Temporada 1 Capítol 57 Arribam a dijous i a la nostra taula de debat s’asseuran la historiadora Gari Duran i els periodistes Mateu Ferrer i Dani Bagur. Al Vaticà comença una cimera històrica sobre els abusos a l’Església catòlica, i parlarem de tot plegat. També seguirem pendents del futur del monestir de Lluc una vegada coneguda la decisió dels missioners dels Sagrats Cors, els ‘coritos’, d’abandonar-lo després de 128 anys. Seguirem de prop el procés de desnonament d’un habitatge, previst a Palma per a demà. I com cada dijous, l’economista Pau Monserrat ens parlarà de la clau econòmica dels principals temes d’actualitat. Serà a la seva secció setmanal.

12:00

ELS ENTUSIASTES D'ESTRENA

363 AGUSTÍ VILLARONGA especial Acompanyam al director de cinema Agustí Villaronga en el procés de postproducció de la seva darrera pel•lícula entre Londres, Palma i Barcelona.

12:40

RAJADA AMB SALSA TÀRTARA Cada dia, a IB3 Televisió, Santi Taura comparteix amb l’espectador la seva passió pel receptari tradicional balear. Ho fa a través d’uns plats atrevits, que conviden a jugar amb els ingredients de sempre. Avui prepararem rajada amb salsa tàrtara.

16:20

A la primera part del programa Cinc Dies rebrem els contertulians habituals, amb els quals debatrem sobre els temes més socials que s’hauran produït al llarg de la jornada. Curiositats, els titulars amb més impacte de la nostra comunitat i d’arreu de l’estat, i vídeos virals seran els protagonistes de la primera part del magazín. A la secció de societat, l’escriptora Roser Amills, la cantant i presentadora Victòria Maldi, i la psicòloga i bloguera Lídia Nicolau debatran sobre diferents qüestions d’actualitat però en un to fresc, divertit i relaxat. Farem un repàs als concerts, esdeveniments i actes més populars arreu de les illes. Ens visitarà al plató del Cinc Dies Margalida Moreno, guanyadora del millor còctel del concurs «Interescuelas OTC Group 2019» amb una beguda dedicada a «La Bella i la Bèstia». També descobrirem com s’elabora la millor ginebra d’Espanya, Gin Eva, amb seu a Mallorca, concretament a Llucmajor. Entrevistarem Eduardo Serra, ex ministre i president del Real Instituto Elcano i actual president de la Fundació Everis, arran de la seva visita a Palma en motiu de la conferència que donarà demà sota el títol «El empresario español hoy». I entre molts altres temes, coneixerem com funciona un menjador social sense ànim de lucre fundat per l’associació mallorquina Tardor. Entrevistarem Toni Bauçà, secretari de l’associació, i alguns dels seus usuaris. I a la part final, al Cinc Dies Darrera Hora, la periodista Alba González ens narrarà l’actualitat més immediata en crònica de succeïts. També ens farem ressò de les queixes veïnals i els temes socials més comentats al llarg de la jornada.

20:05

LLUÇ AMB PANXETA Cada dia, a IB3 Televisió, Santi Taura comparteix amb l’espectador la seva passió pel receptari tradicional balear. Ho fa a través d’uns plats atrevits, que conviden a jugar amb els ingredients de sempre. Avui cuinarem lluç amb panxeta.

21:40

CARAGOL TREU BANYA, RAMAT OVÍ, CAPRÍ I PORQUÍ Aquesta setmana a “Uep! Com anam?” el nostre presentador, en Toni Ballador, anirà a Manacor a treballar amb l'amo d'“Es Collet”, un jove ramader que cuida una guarda de cabres que és un somni i n'elabora formatge de primera qualitat. L'amo jove de Can Uep!, en Jaume Coll, farà feina amb una parella de pagesos de Sant Miquel de Balansat. Joves enamorats de la pagesia que menen cabres, ovelles i porcs. Acompanyarem un jubilat de Llucmajor a segar amb una dalla la seva finca de Pina, un ametlerar que vol llaurar perquè els arbres donin bon fruit a l'estiu. Donarem menjar a una guarda d'ovelles a Santa Margalida amb un pastor de primera. Dos joves helicicultors de Muro ens elaboraran una recepta amb caragols de la seva granja, “Caragols a la gormanda”. I, com cada dijous, el nostre mestre de mestres, en Felip Munar, farà una repassada a les cançons, tonades, gloses i dites del nostre cançoner popular.

22:45

FEINEJAREM ENTRE VAQUES I ROSES I VIATJAREM DE SÓLLER A VALÈNCIA PER COMERCIALIT FEINEJAREM ENTRE VAQUES I ROSES I VIATJAREM DE SÓLLER A VALÈNCIA PER COMERCIALITZAR TARONGES El programa d’aquesta setmana de Uep! Com anam? serà ben rodó i ben rodat. Per començar, en Toni Ballador visitarà dues vaqueries diferents de Manacor una explotació ecològica dedicada a la recria de vaques destinades a produir carn i una altra dedicada a la criança de vaques lleteres. A la primera, a Es Caparó des Metge, el nostre presentador hi descobrirà una història personal commovedora i hi trobarà un jove ben agut que fa un parell d’anys va decidir fer un gir radical a la seva vida i recuperar l’ofici pagès dels seus ancestres. A la segona, a S’Hort de Son Suau, l’amo en Toni es farà ressò de la complicada situació que travessa el sector lleter a ca nostra i també de la recent iniciativa de venda directa de llet crua que els vaquers volen posar en marxa. En paral•lel a aquest reportatge, trobarem també diversos pagesos en plena feina pertot arreu de la nostra geografia a Algaida descobrirem un granger apassionat dels animals que va molt de glosar, a Santa Maria del Camí veurem podar unes vinyes velles amb diligència reverencial i a Bunyola visitarem uns horts on es conra la solidaritat i on s’hi duu a terme una interessant tasca social. Amb en Felip Munar i amb un empresari fruiter arribat des de terres valencianes repassarem la increïble odissea de les famílies de Sóller que, a l’inici del segle XX, varen emigrar cap a les principals zones citricultores del País Valencià per participar-hi activament del pròsper negoci de l’exportació de taronges cap a França, Anglaterra i el centre d’Europa. Finalment, al preciós hort urbà de na Vanessa Garcia, reproduirem d’esqueix els rosers i aprendrem a elaborar pràctics remeis cosmètics i de salut a partir de fulles i pètals de rosa.

23:55

ILLES DE MENORCA Aquesta setmana, el programa Ben Trobat visita les dues principals illes de Menorca dos illots amb vida pròpia, i amb la seva pròpia història l’Illa de l’Aire i l’illa del Llatzaret. Coneixerem la primera de la mà del darrer faroler que hi va viure, i la segona per conèixer la història d’una de les instal•lacions sanitàries més famoses del Mediterrani al segle XIX el Llatzaret, per on passaven la quarentena obligatòria tots els vaixells sospitosos que arribaven a maó. En aquest programa, el presentador Shanti Gordi visitarà també dues de les coves de Biniancolla la de sa Figuera i la cova des Cavall, un lloc ben claustrofòbic, com a mínim l’accés! I el que ha quedat com una illa dins una illa és el mític local des Cau, a Cala Corb, as Castell, un lloc on es respira un altre gtemps, i una altra música aquí reneix la cançó popular menorquina cada nit, i en Shanti no s’ho pot perdre. I com que també ens agrada passar-ho bé, en aquesta entrega del programa disfrutarem de la mar des d’una altra perspectiva molt més lúdica anirem fins a Cala’n Bosc per córrer amb les motos d’aigua i pujar en parasailling, tota una aventura!

00:55

MERCEDES MILÀ Aquesta setmana Neus Albis anirà fins a Maó per trobar-se amb Mercedes Milà, la periodista catalana que ha trobat el seu paradís particular a Menorca. Albis i Milà repassaran les grans fites professionals de la seva carrera des dels seus inicis al món de la televisió com a reportera d’esports, passant per les seves entrevistes mítiques a personatges com Camilo José Cela o Francisco Umbral, fins arribar a l’univers de Gran Hermano. Les dues periodistes aprofitaran per fer una passejada pels racons més estimats de Mercedes Milà i parlar de com va néixer la seva història d’amor amb l’illa. Passejaran pel port de Maó i visitaran el Mercat del Claustre del Carme on faran la compra a la paradeta de la fruitera de tota la vida de la presentadora catalana. Allà també coincidiran amb els seus amics menorquins de ‘Maó, port sostenible’ que ens contaran com és Milà quan les càmeres no estan en marxa. La visita acabarà al poblat talaiòtic de Talatí de Dalt. Milà és ambaixadora del món talaiòtic i ha volgut fer un tour a Neus Albis per un dels racons més emblemàtics de la Menorca prehistòrica. ‘En Companyia’ és el programa d’entrevistes íntimes que IB3 Televisió dedica a personatges destacats de les Illes i a les seves famílies. Conduït per la periodista Neus Albis, el programa aportarà la mirada més personal dels amfitrions. Molts d’ells obrin ca seva per primera vegada i compartiran amb Albis vivències, anècdotes, somnis, èxits i fracassos. En definitiva, tota una vida repassada en 50 minuts.

02:50

A la primera part del programa Cinc Dies rebrem els contertulians habituals, amb els quals debatrem sobre els temes més socials que s’hauran produït al llarg de la jornada. Curiositats, els titulars amb més impacte de la nostra comunitat i d’arreu de l’estat, i vídeos virals seran els protagonistes de la primera part del magazín. A la secció de societat, l’escriptora Roser Amills, la cantant i presentadora Victòria Maldi, i la psicòloga i bloguera Lídia Nicolau debatran sobre diferents qüestions d’actualitat però en un to fresc, divertit i relaxat. Farem un repàs als concerts, esdeveniments i actes més populars arreu de les illes. Ens visitarà al plató del Cinc Dies Margalida Moreno, guanyadora del millor còctel del concurs «Interescuelas OTC Group 2019» amb una beguda dedicada a «La Bella i la Bèstia». També descobrirem com s’elabora la millor ginebra d’Espanya, Gin Eva, amb seu a Mallorca, concretament a Llucmajor. Entrevistarem Eduardo Serra, ex ministre i president del Real Instituto Elcano i actual president de la Fundació Everis, arran de la seva visita a Palma en motiu de la conferència que donarà demà sota el títol «El empresario español hoy». I entre molts altres temes, coneixerem com funciona un menjador social sense ànim de lucre fundat per l’associació mallorquina Tardor. Entrevistarem Toni Bauçà, secretari de l’associació, i alguns dels seus usuaris. I a la part final, al Cinc Dies Darrera Hora, la periodista Alba González ens narrarà l’actualitat més immediata en crònica de succeïts. També ens farem ressò de les queixes veïnals i els temes socials més comentats al llarg de la jornada.

06:25

PAISATGES

06:35

SON TROBAT I SANT IGNASI En el quart programa de Com a ca nostra, visitarem el poble mallorquí de Sant Llorenç des Cardassar per descobrir Son Trobat, on tastarem les postres que enamoren a tots els clients d'aquest hotel rural. La nostra segona aturada, la farem a l'illa de Menorca i a prop de Ciutadella, per visitar l'hotel rural Sant Ignasi; una antiga casa senyorial que data de l'any 1777. D'aquest lloc també sortirem amb la panxa ben plena i gaudirem d'un romanticisme assegurat.