societat

Viatjar en el temps i conèixer com era la vida d’un talaiòtic a través d’unes ulleres de realitat virtual

L'experiència permet passejar per totes les estances d'una casa reconstruïda a partir de les investigacions fetes pels arqueòlegs al llarg de 20 anys

Viatjar+en+el+temps+i+con%C3%A8ixer+com+era+la+vida+d%27un+talai%C3%B2tic+a+trav%C3%A9s+d%27unes+ulleres+de+realitat+virtual

El jaciment de la Torre den Galmés, a Alaior, estrena un projecte de realitat virtual. Només cal posar-se unes ulleres per conèixer, de primera mà, com era la vida en un poblat talaiòtic fa 2.300 anys. L’experiència permet passejar per totes les estances d’una casa reconstruïda a partir de les investigacions fetes pels arqueòlegs al llarg de 20 anys.

Així era una casa fa més de 2.000 anys. I aquests eren els seus habitants talaiòtics, que convivien molt a prop del bestiar, i feien servir una llar de foc per cuinar i per escalfar les estances. I aquest és l’aspecte actual d’aquest habitatge de la Torre d’en Galmés que acaben de veure. El jaciment estrena una aplicació de realitat virtual que poden utilitzar tots els visitants del centre d’interpretació. Només cal posar-se unes ulleres per viatjar en el temps i ser un talaiòtic més. Es pot entrar dins de la casa reconstruïda, i anar descobrint la família resident i els seus estris, en total 8 personatges, alguns animals i més de 40 objectes de l’època com àmfores, formatgeres, morters, o un teler.

L’aplicació de realitat virtual s’ha realitzat a partir de les excavacions fetes al llarg de 20 anys a l’indret. L’objectiu de l’experiència és apropar a tothom el patrimoni arqueològic. El jaciment també estrena cartelleria aquesta temporada turística.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

darrers sumaris


més contingut relacionat

Ja són 59 els migrants detinguts a les Pitiüses

També s'ha conegut la mort o desaparició d'almenys 13 algerians més que varen naufragar al nord de Dellys.

El Consell Rector de l’IBDONA ha aprovat els objectius pels propers quatre anys

La vicepresidenta del consell ha destacat que un dels pilars fonamentals és la coeducació