societat

Vesins de Sant Antoni denuncien que Thomas Cook s’ha apropiat de 1.000 metres de parcel·la del seu edifici

L'any 2017 van demandar l'anterior propietari del solar on s'aixeca l'hotel per aquest motiu

Vesins+de+Sant+Antoni+denuncien+que+Thomas+Cook+s%27ha+apropiat+de+1.000+metres+de+parcel%C2%B7la+del+seu+edifici

Vesins d’un edifici de Sant Antoni de Portmany denuncien que el turoperador Thomas Cook, que construeix un hotel just al seu costat, es vol apropiar de 1.000 metres quadrats de terreny de la seva finca, una zona que aquests vesins fan servir d’aparcament. De fet, el 2017, ja varen demandar l’anterior propietari del solar on s’aixeca l’hotel, per aquests mateixos fets. Al setembre se celebra el judici. De moment, però, l’actual propietari dels terrenys no hi ha fet cap feina.

Els veïnats d’aquest edifici arrosseguen el problema des que el 2015, segons el seu relat, l’anterior propietari va decidir alterar arbitràriament el cadastre per poder vendre’n més metres dels que té. De manera que suma els mil metres de la parcel·la adjacent, que és on viuen els denunciants. Una zona on aparquen els seus vehicles i que els actuals propietaris els amenacen de sostreure. Així varen aconseguir vendre un solar de sis mil metres quadrats on es trobava l’hotel Acor. Asseguren que l’actual propietari, el turoperador Thomas Cook que reforma l’hotel per fer-ne un de cinc estrelles, fa les obres segons aquests metres, quan realment en té mil menys.

L’Ajuntament de Sant Antoni ha atorgat la llicència d’obra per construir sobre SIS MIL metres tot i tenir constància que hi ha una denúncia interposada per la titularitat d’aquests MIL metres. La demanda interposada pels propietaris podria derivar en la nul·litat de la llicència atorgada pel consistori. Tot i això, el nou govern municipal no se’n fa responsable.

L’Ajuntament de Sant Antoni sí que ha obert diferents expedients sancionadors contra l’hotel per fer obres fora de l’horari permès per les ordenances. Tot i que Thomas Cook assegura que la seva situació legal és completament lícita, el judici està assenyalat pel dia 11 de setembre. Segons el web de l’hotel, les reserves estan obertes a partir del proper dimarts, 23 de juliol.

Disculpau, els comentaris es troben tancats

darrers sumaris


més contingut relacionat

Cancel·lats 24 vols de Thomas Cook entre el Regne Unit i Palma i Menorca

Avui ja no ha arribat cap vol de la companyia a les Balears, i ara mateix treballen per reubicar els...

Crema una panificadora del polígon de Marratxí

Hi ha tres intoxicats lleus per inhalació de fum. Les flames han afectat la nau del costat, un establiment on es venen lubricants per a cotxes

Més de 4.500 habitatges de la costa de Menorca no disposen de connexió a la xarxa de clavegueram

Aquesta és la situació a l'illa tres anys després d'aprovar-se la llei d'avaluació ambiental

Rosa Maria Calaf: ‘Comunicació i informació no s’han de confondre’

La periodista ha assistit a les Converses Literàries a Formentor