Un punt per seguir fora del descens

El Mallorca empata a 2 a Balaídos i es manté amb un punt de matalàs amb la zona perillosa a costa del Celta

15/12/2019

Han fet falta desset jornades perquè el Mallorca sumi el primer punt fora de casa. I ha arribat a l’estadi de Balaídos contra el Celta. El conjunt gallec ha estat l’equip que ha tengut el protagonisme a l’inici de l’enfrontament. Vint minuts han bastat als d’Óscar García per avançar-se al marcador. Lucas Olanza envia una centrada perfecta i Rafinha, amb una rematada de cap ajustada al pal, ha aconseguit batre Manolo Reina. Les coses començaven ben malament per als de Vicente Moreno. Al minut 30, però, s’ha produït aquesta acció de Joseph Aidoo sobre Ante Budimir que l’àrbitre no veu. Trepitjada del central del Celta al croat, que cau a terra. El VAR crida el col·legiat perquè revisi l’acció i De Burgos Bengoetxea assenyala penal. Salva Sevilla agafa la responsabilitat i no falla davant Rubén Blanco. Tercer gol de l’andalús a la lliga. I amb l’UN a UN, arriba el descans.

El segon temps no podia començar pitjor. Penal del Cucho Hernández sobre Olaza. El capità i estrella dels gallecs, Iago Aspas, transforma la pena màxima. Poalada d’aigua freda per als vermells que tornaven a anar per davall al marcador. El partit encara es complica més per als mallorquinistes quan Antonio Raillo ha estat expulsat per veure la segona groga. La primera en aquesta trepitjada a Brais Méndez al 63 i la segona després d’aquesta entrada a Iago Aspas al 77. Tot i jugar amb deu, el Mallorca ho ha seguit intentant fins que ha obtingut premi. Centrada de Lago Júnior, la pilota queda morta dins l’àrea i Budimir afusella la porteria gallega per marcar el 2 a 2. Sisè gol del croat que suma el segon partit consecutiu marcant.

El Celta ha pogut guanyar el duel en dues accions al final del partit. A banda de l’expulsió d’Antonio Raillo, la nota negativa l’ha deixada Lumor, que ha tornat a cometre errades en defensa, que, per sort, no han acabat amb gol. L’altre punt negre és que el Mallorca suma el vuitè partit consecutiu encaixant gol.

Amb la baixa destacada de Raillo, el Mallorca disputarà el darrer enfrontament de l’any 2019 el proper dissabte migdia a Son Moix contra un os mal de rosegar, el Sevilla de Julen Lopetegui.