mallorca

Un any sense peatge al túnel de Sóller

Els sollerics creuen que són insuficients les places d'aparcament del poble

Un+any+sense+peatge+al+t%C3%BAnel+de+S%C3%B3ller

Des de fa un any fer això és gratuït. Recórrer els tres quilòmetres de túnel que uneixen Bunyola amb Sóller des de fa 21 anys ja no costa doblers. A les 14:30 h d’avui farà un any l’antiga concessionària aixecava per sorpresa les barreres. Els sollerics esperaven un autèntic allau de cotxes i turistes que un any després s’ha confirmat. Trobar aparcament és pels sollerics molt complicat.

Tot i l’allau de visitants, Sóller ha perdut 200 habitants. Alguns d’aquests eren treballadors que s’havien empadronat al poble per estalviar-se pagar el peatge.

Els comerciants de la Vall esperaven que amb l’allau de gent les vendes augmentassin però les expectatives no s’han complert. Sí que han fet més caixa els restauradors.

Un any després del rescat el trànsit al túnel ha augment en més de 1.800 vehicles. Amb el rescat d’aquesta infrastructura, el consell haurà de fer una sèrie de millores, com ara, ubicar grups electrògens i també mesures de contenció d’incendis instal·lant sortides d’aigua. També s’haurà de construir una via d’evacuació d’emergència que tendria un cost de 29 milions d’euros però que no es començaria a construir abans de quatre anys i per tal de poder finançar- la s’ha demanat subvenció al ministeri de Foment.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

resums any 2018


més contingut relacionat

30.000 persones assisteixen al Correfoc que clou les festes de Sant Sebastià

Segons l’ajuntament, enguany han assistit 5.000 persones més que el 2018

Queixes perquè els semàfors de la ronda de Llucmajor no funcionen

L'Ajuntament diu que l'avaria és competència del Consell i que els han transmès que aviat hi posaran remei.

A Palma hi ha 3 mil punts on els arbres fan malbé el paviment

Es substitueixen pins i oms per altres espècies i s'arreglen les voravies aixecades