societat

Un 48% dels mallorquins, a favor del lloguer vacacional

Un 26% no hi està ni a favor ni en contra i l'altre 26% s'hi oposa

Arxiu IB3 Notícies


Un de cada 3 residents a Mallorca treu benefici del lloguer vacacional, directament o bé a través del seu entorn més pròxim. Així mateix, 7 de cada 10 consideren que aquesta activitat beneficia la seva economia. És una de les conclusions de l’estudi que ha presentat a Palma l’Associació Espanyola de Plataformes Digitals de Lloguer Temporal (PAT), que integren entre d’altres, HomeAway i Rentalia.

L’informe, elaborat per Joan Baptista Grau i Francina Orfila Sintas, del departament d’Economia d’Empresa de la UIB sobre una mostra de 772 individus (el 45% residents a Palma i el 55% a la Part Forana) conclou també que hi ha un 26% de la població que està en contra que es desenvolupi aquesta modalitat d’allotjament turístic, el mateix percentatge que no es pronuncia ni a favor ni en contra. Rosa Bayo, presidenta de l’associació, nega que el lloguer vacacional generi conflictes a zones veïnals. Cita un “barometre” del seu associat Homeaway que xifra en un 2% dels casos de lloguers temporals, els que han generat aquest tipus de problemes. “No hi ha un problema real de convivència i, tanmateix, a través dels comentaris que fan tant els viatgers com els propietaris, les plataformes tenen els seus propis mecanismes per depurar aquesta oferta. És un filtre de qualitat”, ha dit Bayo en una roda de premsa per presentar l’informe en què també han participat la secretària de l’entitat, Almudena Ucha qui ha assenyalat que troba a faltar més informació estadística de l’administració pública que aporti transparència al sector del lloguer temporal o turístic. “Les nostres dades es poden percebre com a no objectives. El que volem fer amb aquests estudis és aportar transparència”, ha conclós Ucha.

 

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

darrers sumaris


més contingut relacionat

Punt i principi per acabar amb l’aïllament elèctric de Menorca

Red Eléctrica conclou avui l'estesa del cable elèctric submarí que arriba des de Cala en Bosch fins a la subestació...

L’ecofeminisme pren entre els joves de les Illes

Els principals referents són activistes com Lolita Chávez, Berta Zúñiga o Greta Thunberg

Son Sardina es podria quedar sense casal de barri

Aquest local es va llogar  fa anys a Sa Nostra, però ara està en mans d'un fons d'inversió que ja ha demanat recuperar l'edifici

General Riera i les Galeries del Geranis tendran llums de nadal per primera vegada

L'encesa de llums es podrà seguir en directe a IB3TV