societat

Sant Llorenç ja ha repartit la meitat de les donacions pels afectats de la torrentada

L'Ajuntament entrega 1,5 milions dels 3 que es varen recaptar entre empreses i particulars


L’Ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar ja ha repartit 1,5 milions d’euros de les ajudes econòmiques que varen aportar diversos particulars i empreses, després de la torrentada del passat 9 d’octubre, que va deixar 13 morts i pèrdues milionàries a la zona del Llevant de Mallorca. En total, es varen recaptar prop de 3 milions d’euros de manera altruista.

Aquesta primera ajuda s’ha destinat als veïns del municipi que varen perdre la casa i tots els seus objectes personals. S’han invertit sobretot en pal·liar els desperfectes de les cases i en comprar mobles i roba.

Segons l’Associació d’Afectats per la Torrentada (que es va crear gairebé un mes després del 9 d’octubre) el repartiment es fa de manera equitativa mitjançat uns barems, que calculen a quant ascendeixen les pèrdues per a cada veïnat. La vicepresidenta de l’Associació, Bàrbara Servera, en declaracions a IB3 Ràdio, explica que han sol·licitat una reunió amb l’Ajuntament per prendre mesures perquè si hi torna a passar, els danys siguin menors.

L’Associació ha demanat que se’ls mostri l’informe d’emergències de la torrentada i que les administracions expliquin com arreglaran els ponts que, segons un informe del geògraf Miquel Grimalt, no fan l’alçada necessària perquè l’aigua corri.


Torna a escoltar aquí l’entrevista a Bàrbara Servera a IB3 Ràdio 

Comentaris:

(*) Camps obligatoris


més contingut relacionat

La UIB se suma a la celebració dels 150 anys de la taula periòdica

Conferències, exposicions i projeccions sobre química ompliran el calendari fins al novembre

El Grande Europa parteix del port de Palma

Està previst que en dos dies arribi al port de València, on serà reparat

Les 32 barques d’arrossegament balears, més a prop de col·laborar en la neteja del fons marí

La Federació de Confraries fa feina amb Red Eléctrica en un protocol per aconseguir-ho