societat

Quart edifici desallotjat a Palma en cinc dies

L'Ajuntament qualifica la situació d'excepcional, mentre que els experts recorden la importància de les tasques de manteniment

Quart+edifici+desallotjat+a+Palma+en+cinc+dies

Un altre edifici ha estat desallotjat a Palma per risc d’esfondrament. En aquest cas, al barri de la Soledat. La part baixa de l’edifici està apuntalada des de fa un any. Però no s’havia pogut revisar el darrer pis de la finca, propietat d’un fons d’inversió, perquè hi havia ocupes. No ha estat fins aquest dijous dematí que un arquitecte hi ha pogut accedir i ha comprovat que les biguetes estan en molt mal estat. Tot d’una ha avisat els bombers.

A la part de baix de l’edifici, s’hi havia fet una prova d’aluminosi i sembla que el resultat havia estat bo. Per això, els veïnats han quedat molt sorpresos d’haver d’abandonar casa seva a la correguda.

Alguns se n’han temut quan han tornat de la feina. Ja només han pogut pujar a casa acompanyats pels bombers per agafar les coses de primera necessitat. No saben quan hi podran tornar.

L’edifici, de 8 pisos, està precintat. I ja està tot preparat per començar a apuntalar-ne, previsiblement a partir de demà, la part de dalt.

Situació “excepcional”

L’ajuntament de Palma assegura que és una situació d’excepció.

El cas més greu, asseguren des de Cort, és el de Pere Garau. Dos edificis que s’hauran d’esbucar o rehabilitar íntegrament després d’anys de deteriorament.

Segons l’ajuntament, l’edifici on hi havia el Cinema Astoria tampoc va superar la Inspecció Tècnica d’Edificis per manca de documentació. Entre 2008 i 2011, s’hi feren obres de rehabilitació per problemes d’aluminosi. Els experts creuen que la causa de la degradació dels pilars podria ser una altra.

El Col·legi d’Arquitectes reclama als propietaris d’edificis antics que a l’hora de fer una inspecció permetin fer-hi prospeccions si és necessari.

L’ajuntament de Palma recorda que, en cas d’inspecció desfavorable, es bonifica el 95% de l’impost de construccions per fer la reforma.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

darrers sumaris


més contingut relacionat

El Teatre Principal de Maó celebra el 190 aniversari amb un recital de la soprano Ainhoa Arteta

Construït per Giovanni Palagi és el teatre d'òpera més antic d'Espanya

La majoria de les persones que se suïciden a Balears són homes casats de mitjana edat amb responsabilitats

L'estudi del sociòleg Sebastià Rotger també indica que la majoria es concentren al Llevant de Menorca

Pares i Mares Noel ballen en línia al Passeig del Born

Un acte molt solidari i també festiu, que se celebra ja per cinquena vegada

Capdepera celebra amb èxit la festa de l’Alei-Alei

Els més joves han pres les torxes i entonat la cançó, en una tradició recuperada l'any passat