societat

Punt i principi per acabar amb l’aïllament elèctric de Menorca

Red Eléctrica conclou avui l'estesa del cable elèctric submarí que arriba des de Cala en Bosch fins a la subestació de Cala Mesquida, a Mallorca

Punt+i+principi+per+acabar+amb+l%27a%C3%AFllament+el%C3%A8ctric+de+Menorca

El vaixell 'Skagerrak' de Red Eléctrica a Cala Mesquida, amb la silueta de l'illa de Menorca de fons.


Red Eléctrica conclou avui l’estesa del cable elèctric submarí que arriba des de Menorca, fins a la subestació de Cala Mesquida a Mallorca. Un pic s’acabin les feines, les dues Illes romandran connectades i s’espera que el cable entri en funcionament l’estiu que ve.

L’arribada del cable submarí a la costa es realitza amb una perforació horitzontal que soterrarà els darrers 800 metres que separen la mar de la subestació elèctrica de Cala Mesquida. Un vaixell auxiliar aporta informació sobre les condicions climatològiques. Mentrestant, un equip de submarinistes s’encarrega d’enllaçar l’estesa elèctrica amb aquest cable d’acer.

Els treballs d’estesa varen començar a principis de novembre a Menorca. Allà, el vaixell ha connectat l’enllaç que s’ha soterrat 12 quilòmetres des de l’subestació elèctrica de Ciutadella i que s’ha estès sobre 41 quilòmetres de fons marí. El cable es troba a 81 metres de profunditat.

Una vegada hagi conclòs la connexió, i fins al mes de març, es preveu fer les feines necessàries per a la protecció de l’enllaç submarí. Després del període de proves, el cable se soterrarà al llit marí per evitar que es trenqui.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

darrers sumaris


més contingut relacionat

El mal temps torna a deixar Menorca incomunicada per mar

El port de Ciutadella i Maó romanen tancats per les condicions meteorològiques adverses

Alumnes, professors i pares de l’Escola de Música de Ciutadella protesten per la retallada de les ajudes del Govern

Petits i majors fan sonar els seus instruments per fer visible la seva crítica

‘Planeta Solidaris’, un reconeixement pels qui fan possible la donació de sang

Entre d'altres, s'ha reconegut la tasca del programa "Vitamina 3" d'IB3 Ràdio, així com Pedro Luis Vázquez Cobos

El 50% de la posidònia d’alguns indrets de Talamanca ja és morta

Entre les causes de la degradació estan l'abocament d'aigües brutes d'emissaris i embarcacions, el vessament de salmorra de la dessalinitzadora...