PROTECCIÓ A LA INFÀNCIA

Tal com exigeix ​​el Reial Decret 410/2002 de 3 de maig, els programes de televisió d’IB3 qualifiquen estrictament els seus continguts abans de programar i emetre els diferents productes audiovisuals, per tal d’evitar l’accés a contingut no idoni per part de menors. Aquests continguts han de respectar i fomentar la protecció de la infància i la joventut, especialment pel que fa a la representació d’escenes o missatges que puguin perjudicar el seu desenvolupament físic, mental o moral, entre els quals s’han de considerar sempre als continguts violents, sexistes, racistes o xenòfobs, aquells que incitin al consum no responsable, o al culte excessiu a la imatge, els missatges que atemptin contra el bon ús del llenguatge, contra el respecte cap als altres, i els que violin el dret a l’honor, a la intimitat i a la privacitat de les persones.

Les autopromocions de cadena i els avanços de programació segueixen igualment els criteris de classificació marcats per la llei per tal d’evitar que un menor pugui accedir a qualsevol contingut no idoni.

La legislació espanyola permet a la ciutadania exigir a les autoritats competents que actuïn quan creguin que els continguts audiovisuals no s’adeqüin a l’ordenament vigent o els codis d’autoregulació. Per aquest motiu, i per augmentar el nivell de compliment del codi i facilitar que el ciutadà pugui fer arribar les seves queixes o suggeriments davant les autoritats competents, IB3 facilita l’enllaç a la web de televisió i infància a través de la qual l’audiència podrà consultar el codi d’autoregulació vigent a més de poder tramitar les seves reclamacions. www.tvinfancia.es així com l’email de contacte amb la Comissió Mixta de Seguiment: seguimiento@tvinfancia.es.

banner_codigo_autorregulacion2

banner_criterios_0

més informació al web :

tvinfancia

ENS PÚBLIC DE RADIOTELEVISIÓ DE LES ILLES BALEARS

Carrer Madalena, 21
07180 Polígon industrial de Calvià
(+34) 971 139 333


AVÍS LEGAL