societat

Pateixen els cavalls de Sant Joan?

Una veterinària desdiu el parer dels col·lectius animalistes, que asseguren que els cavalls sofreixen pànic, angoixa i estrès

Pateixen+els+cavalls+de+Sant+Joan%3F

Molts pares i fills coincideixen a la qualcada entre els membres de la pagesia. I és comú veure també avis i nets corrent abraçats als Jocs des Pla. Enguany l’edat dels cavallers oscil·larà entre els 11 i els 83 anys, que té l’amo Toni Bosch, retirat de Son Àngel. Petits i grans s’obren pas amb els seus cavalls entre una gernació. Però…passen pena els cavalls? Hem parlat amb una veterinària que desdiu el parer dels col·lectius animalistes. Segons el PACMA, els cavalls que participen a les festes patronals de Menorca pateixen pànic, angoixa i estrès. L’entitat animalista va assenyalar l’any passat l’incompliment d’aspectes de la Llei Animal de 1992 que prohibeix el tracte antinatural i el patiment innecessari, però la denúncia no prosperà.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

 1. Bartomeu Pons 20/06/2019

  Per això tenen els vots que tenen els partits animalistes

 2. Opinió 20/06/2019

  Pel que em costa, el pagesos no mantindran un animal, d’aquestes característiques, sense unes cures i vessiadures per fer-lo dòcil entre sa gent i desprès el sometrien a maltractament. És molt car mantenir un cavall per desprès maltractar-lo a mà que es mori, o que li agafi un còlic.
  Surten a entrenar els cavalls mesos abans de sortir a sa ‘cualcada’ perquè no tenguin estrès ni por. Per aquest mateix motiu fan els replecs.
  S’ha de pensar que aquets animals ja no fan feina com entany i necessiten joc i entreteniment.
  Convit als animalistes a disfrutar des joc des cavall amb sa persona, sa complicitat. Es un animal preciòs i noble i no dubteu ni un minut que si no hi vinguès bè en fer el que li mana l’amo el tiraria o mossegaria amb brutalitat.

darrers sumaris


més contingut relacionat

Un nin d’11 anys es troba en estat greu, després d’haver estat atropellat a Palma

L'infant ha quedat inconscient en el mateix punt, sense respondre

Les noces de l’any, Rafel Nadal i Maria Francisca Perelló

Entre els prop de 300 convidats hi ha esportistes, artistes i també els reis emèrits

El Port de Palma licita la primera connexió elèctrica per a ferris d’Espanya

Dos ferris podran conectar-se a la xarxa elèctrica quan estiguin amarrats al port

Els experts recomanen prevenció en la lluita contra el càncer de mama

Avui es celebra el Dia Internacional a la lluita contra el càncer de mama