societat

‘No llencis residus a la mar’, per implicar els navegants contra la contaminació

La campanya és part del projecte "Libera" contra el fems a la natura i pretén engrescar 20.000 navegants de les illes

%27No+llencis+residus+a+la+mar%27%2C+per+implicar+els+navegants+contra+la+contaminaci%C3%B3

Més de 800 espècies de fauna marina estan afectades per la ingesta de fems, incidents amb les arts de pesca, impactes sobre l’hàbitat o la dispersió d’espècies invasores i infeccions que arriben adherides als residus.

El 80 per cent del fems a la mar és plàstic. Un plàstic que, en descompondre’s en remull, fa olor de restes de peix i confon, per exemple, les balenes i ocells que se’l mengen i moren.

Per això, experts com Carlota Viada, secretària general de SEO/Birdlife Espanya fan una crida a implicar-se contra la brutor a la mar.

‘No llencis residus a la mar’ és el lema de la campanya impulsada per la Fundació Reina Sofia, SEO/Birdlife i Ecoembes en col·laboració amb Ports de les Illes per arribar als navegants.

Han imprès 100 cartells i han elaborat vídeos per conscienciar els propietaris de barques. Els responsables de la campanya, emmarcada en el projecte “Libera”, aprofitaran el saló nàutic de Palma per difondre el missatge contra la contaminació. Dilluns hi faran una mesa rodona per parlar del problema de la brutor a la mar. A més, cerquen voluntaris per una neteja de litoral a tot Espanya el pròxim 15 de juny.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris


més contingut relacionat

Els treballadors de la UTE Portmany avancen la vaga indefinida al 29 de juliol

Dimarts que ve, els treballadors de la neteja de Vila, que es troben en negociacions amb l'empresa Valoriza, decidiran si...