societat

Neix PALDIBA, una plataforma per defensar el lloguer digne a les Balears

16 entitats i associacions de les Illes uneixen forces per obligar a les institucions a canviar les seves polítiques d'habitatges


La nova plataforma neix amb la voluntat de fer canviar a les institucions el seu parer sobre aquesta problemàtica. Volen combatre la bombolla de preus que ha exclòs del mercat de lloguer  a milers de residents i treballadors de temporada. Asseguren que en els darrers anys els preus del lloguer d’habitatges s’han disparat. Fins i tot, el Bisbat, ha duplicat el preu dels seus inmobles.

Per això n’han creat un decàleg que presentaran als partits polítics amb tot un seguit de mesures reals per aconseguir un lloguer digne. Creuen que l’actual clima preelectoral pot beneficiar-los perquè assumeixin les seves demandes.

En aquest decàleg, proposen, per exemple, que els ajuntaments tenguin més control sobre el sòl públic i que els grans tenidors posin a l’abast de les administracions els habitatges que estiguin buits. Aposten, a més, per posar un preu màxim de lloguer social i un major control del lloguer turístic.

 

Comentaris:

(*) Camps obligatoris


més contingut relacionat

Dia de l’Orgull Boig a Palma

Volen acabar amb l'estigma relacionat amb els trastorns de salut mental

Els tècnics visitaran demà la finca desallotjada després de la ruptura d’una canonada

Els veïnats estan preocupats perquè no saben quan podran tornar a casa

Son Martorellet s’endu el premi al millor cavall menorquí 2019 i a la millor euga

Brindis i Dulcinea han estat el cavall i l'euga campions de la XXIX Fira de Raça Menorquina