Multen tres camps de golf per regar amb aigua bona de pou

Les sancions sumen prop de 500.000 euros

Multen+tres+camps+de+golf+per+regar+amb+aigua+bona+de+pou

Medi Ambient ha multat 3 camps de golf de Mallora per haver regat amb aigua bona de pou. Les sancions sumen prop de 500 mil euros. Els expedients que han acabat en sanció es varen obrir arran de la campanya de control a grans consumidors.

Les sancions més greus s’han imposat al golf de Son Gual. Els instructors de la Conselleria de Medi Ambient consideren provat que varen treure aigua sense autorització de 4 punts dels quals només tenien permís per sondejar. També varen perforar en altres dos llocs sense cap permís i en varen treure l’aigua per regar, incomplint, a més, mesures cautelars d’un expedient iniciat l’any 2016.

En total, el golf de Son Gual haurà de pagar 415 mil euros de sancions. Des de Medi Ambient expliquen que la massa d’aigua de Xorrigo, d’on han tret l’aigua, està catalogada com a “deteriorada” i l’únic ús autoritzat és el domèstic. Per això l’actuació de Son Gual es considera una sanció greu.

Medi Ambient també imposa una multa de 4 mil euros al Golf Maioris i amb 25 mil euros al Pollença Golf per treure’n aigua sense permís. Són quantitats notablement inferiors perquè durant la tramitació de l’expedient, els responsables varen reconèixer els fets i varen rectificar.

Des de l’inici de la campanya d’inspecció i control a grans consumidors d’aigua l’any 2016, Medi Ambient ha resolt 7 expedients sancionadors per valor de 846 mil euros.

Disculpau, els comentaris es troben tancats


més contingut relacionat

Mavi Garcia, tercera a la Volta a Burgos

La mallorquina ha estat instal·lada en els primers llocs des del començament

Victòria i classificació per a la Copa del Rei

La Unió Esportiva Eivissa acaba la temporada amb un triomf a Melilla per 0-1, gràcies a un gol de Jordi al temps afegit

Gin Tonic Duran s’adjudica el Gran Premi Nacional

A les regnes de Guillem Andreu en un final de carrera amb total domini sobre la resta de participants