economia

Més oferta d’habitacions amb major ocupació a l’ICH d’abril

Els preus hotelers balears varen créixer un 1,34% mentre que el conjunt de l'Estat, un 3,37%


Els establiments hotelers de les Balears oberts els mesos d’abril i març registraren en aquest període 114.273 clients més que els dos mateixos mesos de l’any passat. Quant a les pernoctacions, han pujat el 3,48% en comparació amb un any enrere. Són dades de l’Informe de Conjuntura Hotelera (ICH) d’abril de l’Institut Nacional d’Estadística.

La pujada forta de pernoctacions (10,32%) i de número de viatgers (22,67%), es va donar el mes passat. Això va ser així perquè, a diferència de l’any passat, enguany la Setmana Santa va caure de ple dins el mes d’abril i no es va repartir amb el març com l’any passat. A les Illes Balears, destaca l’augment dels que eren viatgers estrangers. Això és el 13% per damunt de la xifra de 2018, el 16% de la xifra total de l’Estat.

En canvi, el turisme espanyol, ha suposat només un 3%, lluny del 13% de la Comunitat Valenciana, el 15% de Catalunya i el i 20% de les Canàries, i per davall també d’altres indústries turístiques de menor dimensió com són Castella i Lleó, Galícia i Aragó.

18 hotels oberts manco

603 establiments hoteleres romangueren oberts el mes passat en relació als 621 d’un any enrere. Amb tot, va pujar el número d’habitacions ofertes (de 70.002 a 70.698), fet que, en qualsevol cas, no va perjudicar la taxa d’ocupació, del 68,31% (63,13% el 2018).

D’altra banda, la variació anual del número de treballadors del sector hoteler va ser de 3.011 persones més, mentre els preus per habitació i nit, cresqueren l’1,34% (3,37% al conjunt de l’Estat).

L’INE ressalta Mallorca, amb Muro i Santa Margalida com a punts significatius, i també la zona de Palma -Calvià, com àrees turístiques espanyoles amb major grau d’ocupació de l’abril.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

darrers sumaris


més contingut relacionat

Preacord entre els treballadors del control de passaports de Son Sant Joan i ACCIONA

Aquest divendres votaran si desconvoquen la vaga indefinida prevista a partir de dissabte

Les exportacions cauen enguany un 8,7% a les Illes

El vi de les Balears n'és una excepció i continua creixent en el mercat internacional

Rentadores a peu de carrer i consignes automàtiques: nous negocis pels nous turistes

Un d'ells és Mallorca Lockers, una consigna situada a les galeries dels Geranis de Palma que fa dos mesos i...

Tensió en el si del grup Barceló per la venda de les participacions d’un dels accionistes

Es tracta d'un familiar que vol exercir el seu dret de separació de Barceló Corporación Empresarial