societat

Menorca ultima la creació d’un centre per acollir una quinzena de sensesostre

Habilitarà un Centre de Baixa Exigència i dos pisos en la modalitat 'Housing First'

Imatge d'arxiu. /EFE


Menorca ultima l’adquisició d’un local per fer realitat un Centre de Baixa Exigència. Es tracta d’un servei d’acollida integral per a persones sense llar o que viu en infrahabitatges. L’immoble amb prop de 200 metres quadrats suposarà una inversió de 200.000 euros. Una vegada adquirit es convertirà en una mena d’alberg, amb capacitat per a 15 persones, a les quals se’ls ofereix allotjament, cobrir les necessitats bàsiques de manutenció, dutxes i kit d’higiene personal i taquilles per a la custòdia d’objectes personals, entre d’altres. Es tenen comptabilitzades una trentena de persones sense sostre, però la consellera d’habitatge en funcions, Cristina Gómez, assegura que la xifra pot elevar-se fins als 200 afectats a l’estiu.

Gómez explica que aquest servei es dirigeix a persones que no compleixen els requisits mínims per accedir als serveis socials. La consellera en funcions té clar que el Centre de Baixa Exigència l’haurà de gestionar una entitat del tercer sector. Explica que aquest projecte ha tardat 3 anys a fer-se realitat i considera que caldrà aquest nou mandat per a posar-lo en marxa.

A més del Centre de Baixa Exigència, es contempla també posar en marxa el sistema Housing First. Consisteix a oferir un pis a persones sense llar. Un model d’intervenció que trenca que el model imperant en què cada usuari ha de complir requisits i assolir certes exigències per accedir a determinats serveis i recursos. La idea aquí és que un habitatge digne és el punt de partida per a la integració d’aquestes persones. Gómez és partidària de comprar dos immobles.

Per últim, el servei integral d’atenció a persones en risc d’exclusió social crea una Unitat Mòbil d’Emergència Social, dedicat a la detecció de persones sense llar i a fer-ne la primera atenció i diagnòstic.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris


més contingut relacionat

Maó celebrarà l’Orgull LGTBI amb una desfilada

L'objectiu és visibilitzar el col·lectiu i reforçar la idea d'un municipi orgullós de la diversitat

150 persones participen de la Marxa Solidària a favor dels drets dels migrants i refugiats

L'objectiu de 'Compartint el Viatge' és visibilitzar les raons per les quals milers de persones se veuen forçades a migrar

El Suprem condemna Matas a 7 mesos de presó pel cas Òpera

A la sentència, la Sala destaca les irregularitats que es varen produir en la contractació de Calatrava

Comencen les obres del pont que connectarà l’autopista d’Inca amb Lloseta

Un dels objectius és millorar el trànsit que s'hi genera freqüentment