societat

Maó obre el ple infantil del Parlament balear pel Dia Universal de l’Infant

El Consell municipal infantil han realitzat un video per commemorar el dia en què es va signar la Convenció dels Drets dels menors ara fa 30 anys

Ma%C3%B3+obre+el+ple+infantil+del+Parlament+balear+pel+Dia+Universal+de+l%27Infant

Maó, única ciutat amiga de la infància de Menorca, juntament amb Ciutadella, ha estat l’encarregada d’obrir el Ple del Parlament amb motiu del Dia Universal de la Infància. Durant el darrer mes han elaborat un vídeo per commemorar que un dia com avui de 1989 els polítics de diferents països signaren la Convenció sobre els Drets de l’Infant.

Un vídeo realitzat per infants de Maó recorda com va ser aquell dia tan important per a ells. Les Nacions Unides ja havia aprovat la Declaració dels Drets dels Infants amb deu principis al 1969 però no eren suficients per protegir tots els menuts i el 1989 se signà una nova convenció. Els petits actors van estar dos dies gravant als estudis d’IB3 Menorca.

Fruit d’aquella declaració, Maó és Ciutat Educadora i Ciutat Amiga de la Infància i per aquest motiu compta amb un Consell Municipal Infantil, del qual formen part una trentena d’infants de totes les escoles de la ciutat que es reuneixen mensualment per aportar idees per millorar la seva qualitat de vida.

La decoració de jardineres és una de les propostes que els membres del Consell Municipal Infantil han dut a terme per millorar la vida dels seus iguals. Però a més de fer més agradables els espais públics de Maó, també han plantat arbres, perquè estan molt conscienciats amb el canvi climàtic, i diumenge organitzaren la celebració del Dia de l’Infant en aquesta mateixa plaça.

Aquesta trobada per iniciar la setmana de celebració va recordar, amb multitud d’activitats lúdiques, que un infant té dret a tenir una família i amics i a tenir salut, dret a l’educació i dret a jugar. En definitiva a viure amb dignitat.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

darrers sumaris


més contingut relacionat

El Govern projecta 200 pisos de protecció oficial a la part forana de Mallorca

Els nous HPO es construiran a partir de 2020 a Inca, Calvià, Manacor, Vilafranca, Santanyí i Son Servera

Només l’1,3% de la mar Mediterrània està protegida

Les Illes Balears compten amb 11 reserves marines, que protegeixen una superfície de més de 63 mil hectàrees

Palma amplia fins als 25.000 euros els ajuts als comerços emblemàtics

El Govern obre la porta del catàleg més carismàtic a la resta de municipis de les Illes

El Teatre Principal de Maó celebra el 190 aniversari amb un recital de la soprano Ainhoa Arteta

Construït per Giovanni Palagi és el teatre d'òpera més antic d'Espanya