societat

Maó autoritza les primeres obres a l’Illa del Rei

Atorga la llicència a la fundació que gestiona l'illot perquè el pugui dotar dels serveis i les infraestructures que necessita

Ma%C3%B3+autoritza+les+primeres+obres+a+l%27Illa+del+Rei

L’Ajuntament de Maó ha concedit la llicència d’obres necessària per dotar l’Illa del Rei dels serveis bàsics inclosos al seu Pla Especial. Del milió i mig d’inversió previst en els propers 4 anys, s’han autoritzat executar els primers 292.500 euros. Actuacions d’enllumenat, sanejament, generació d’aigua calenta, connexió energètica i de telecomunicacions…serveis essencials perquè després la Fundació de l’Hospital de l’Illa del Rei, constituida a partir del voluntariat que durant anys d’altruisme ha aconseguit recuperar l’illot, pugui executar el seu projecte.

L’obra més esperada, com es sap, serà la creació d’un centre d’interpretació del port de Maó i la transformació de les dependències principals i de l’edifici Langària perquè acolleixin una sala d’art de la prestigiosa galeria Hauser & Wirth.

L’altre illot d’ús públic, el del Llatzeret, també està ultimant el seu pla director, que el Consell ha confiat per 47.000 euros a un gabinet d’arquitectes i juristes menorquins. La dotzena d’edificis existents es dedicaran a la investigació, la cultura i el turisme, incloses ofertes d’allotjament i restauració.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris


més contingut relacionat

Maó celebrarà l’Orgull LGTBI amb una desfilada

L'objectiu és visibilitzar el col·lectiu i reforçar la idea d'un municipi orgullós de la diversitat

150 persones participen de la Marxa Solidària a favor dels drets dels migrants i refugiats

L'objectiu de 'Compartint el Viatge' és visibilitzar les raons per les quals milers de persones se veuen forçades a migrar

El Suprem condemna Matas a 7 mesos de presó pel cas Òpera

A la sentència, la Sala destaca les irregularitats que es varen produir en la contractació de Calatrava

Comencen les obres del pont que connectarà l’autopista d’Inca amb Lloseta

Un dels objectius és millorar el trànsit que s'hi genera freqüentment