economia

Lloyd Milen, cònsol del Regne Unit: “Tota la gent que tenia un vol amb Thomas Cook avui podrà tornar a casa”

Transmet un missatge de calma als milers d’afectats per la fallida de la companyia des de l’aeroport de Menorca

Lloyd+Milen%2C+c%C3%B2nsol+del+Regne+Unit%3A+%22Tota+la+gent+que+tenia+un+vol+amb+Thomas+Cook+avui+podr%C3%A0+tornar+a+casa%22

El cònsol del Regne Unit a les Illes Balears, Lloyd Milen, ha assegurat al programa ‘Els dematins’ d’IB3 Televisió que “tota la gent que tenia un vol amb Thomas Cook avui podrà tornar a casa”. Els consol britànic ha volgut transmetre un missatge de calma als milers d’afectats per la fallida de la companyia des de l’aeroport de Menorca.

De fet, Menorca és l’aeroport més afectat (14 vols, 7 d’anada i 7 de tornada). A més, Thomas Cook té cinc hotels (tots a Ciutadella), amb 1.500 passatgers allotjats. És el quart operador turístic de Menorca, darrere TUI, Jet2 i Easyjet. Transporta 88.000 turistes cada any, el 17% dels britànics que arriben a l’illa. I el turisme britànic concentra el 30% del passatge amb Menorca.

Thomas Cook ha fet fallida després d’haver intentar ahir diumenge un darrer intent de rescat. El grup turístic va reunir-se in extremis amb el seu màxim accionista Fosun Tourism Group però la reunió no va arribar a bon port i entra ara en suspensió de pagaments. L’intent era el d’aconseguir 200 milions de lliures més (226 milions de dolars) per evitar el seu col·lapse, a banda dels 900 milions de lliures que ja s’havien acordat en una primera proposta de rescat.

Efecte dominó per als hotelers balears

El sector hoteler balear està preocupat pels possibles impagaments. Els turoperadors paguen a 90 dies vista, pel que, en cas de fallida, els establiments podrien perdre els ingressos de 3 mesos.

A Tunísia els hotelers no deixen partir els clients si no els paguen abans. Al Regne Unit, el Govern britànic ha anunciat que està preparat per rescatar els turistes britànics en cas que la companyia deixi d’operar. Tots els viatgers tenen garantit el retorn a casa.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

darrers sumaris


més contingut relacionat

La ramaderia intensiva perd pes a Menorca en favor de les finques ecològiques

S'Ablagai és una finca de vedella vermella menorquina i de bena amb la certificació de producció ecològica

Els ports de les Balears han rebut 2,5 milions de creueristes enguany

Entre el gener i l'octubre, han arribat en creuer 2.486.000 passatgers, un 9,2 per cent més que en el mateix...

Augmenta un 8% el visat d’habitatges a les Balears fins al setembre per les HPO

El Col·legi d'Arquitectes proposa més inversió per promoure l'habitatge destinat a lloguer social

Acord per l’ERO dels treballadors de Thomas Cook

Com a mínim la indemnització d'un empleat amb una antiguitat d'almanco 18 anys serà de 25.500 euros