economia

Lloyd Milen, cònsol del Regne Unit: “Tota la gent que tenia un vol amb Thomas Cook avui podrà tornar a casa”

Transmet un missatge de calma als milers d’afectats per la fallida de la companyia des de l’aeroport de Menorca

Lloyd+Milen%2C+c%C3%B2nsol+del+Regne+Unit%3A+%22Tota+la+gent+que+tenia+un+vol+amb+Thomas+Cook+avui+podr%C3%A0+tornar+a+casa%22

El cònsol del Regne Unit a les Illes Balears, Lloyd Milen, ha assegurat al programa ‘Els dematins’ d’IB3 Televisió que “tota la gent que tenia un vol amb Thomas Cook avui podrà tornar a casa”. Els consol britànic ha volgut transmetre un missatge de calma als milers d’afectats per la fallida de la companyia des de l’aeroport de Menorca.

De fet, Menorca és l’aeroport més afectat (14 vols, 7 d’anada i 7 de tornada). A més, Thomas Cook té cinc hotels (tots a Ciutadella), amb 1.500 passatgers allotjats. És el quart operador turístic de Menorca, darrere TUI, Jet2 i Easyjet. Transporta 88.000 turistes cada any, el 17% dels britànics que arriben a l’illa. I el turisme britànic concentra el 30% del passatge amb Menorca.

Thomas Cook ha fet fallida després d’haver intentar ahir diumenge un darrer intent de rescat. El grup turístic va reunir-se in extremis amb el seu màxim accionista Fosun Tourism Group però la reunió no va arribar a bon port i entra ara en suspensió de pagaments. L’intent era el d’aconseguir 200 milions de lliures més (226 milions de dolars) per evitar el seu col·lapse, a banda dels 900 milions de lliures que ja s’havien acordat en una primera proposta de rescat.

Efecte dominó per als hotelers balears

El sector hoteler balear està preocupat pels possibles impagaments. Els turoperadors paguen a 90 dies vista, pel que, en cas de fallida, els establiments podrien perdre els ingressos de 3 mesos.

A Tunísia els hotelers no deixen partir els clients si no els paguen abans. Al Regne Unit, el Govern britànic ha anunciat que està preparat per rescatar els turistes britànics en cas que la companyia deixi d’operar. Tots els viatgers tenen garantit el retorn a casa.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

darrers sumaris


més contingut relacionat

Brussel·les reprèn Espanya pel gran risc de desviació del dèficit públic

El projecte actual suposa un increment de la despesa del 3,8%, quan la Comissió li demanava que no excedís el...

Les Balears obriran 45 hotels més en quatre anys

Deloitte afirma que la inversió hotelera a les Illes fins al 2023 sumarà 626 milions d'euros, 356 per a nous hotels i 270 per a reformes

Davalla un 1,9% els negocis de serveis a les Balears

En canvi, la taxa d'ocupació en aquest sector va augmentar 6 dècimes

Llum verda des de Madrid a un “acord ràpid” per acceptar nous inversors i salvar l’antiga fàbrica del Caserío a Maó

La mediació del Ministeri d'Indústria obre una "via de diàleg" amb el Govern i els sindicats per donar continuïtat a...