societat

Les treballadores de les ‘escoletes’ es manifesten dilluns per demanar millors condicions laborals

El nou conveni col·lectiu proposa uns salaris que Comissions Obreres considera "insuficients" i que no compleixen amb l'Acord Estatal de Negociació Colectiva

Imatge d'arxiu./EUROPAPRESS


Les treballadores de les ‘escoletes’ de la primera etapa d’educació infantil es concentraran dilluns que ve, 18 de novembre, a la plaça de Santa Pagesa de Palma, a les 18.00 hores, per demanar “condicions laborals dignes”.

Segons ha informat Comissions Obreres(CCOO) a una nota de premsa, el febrer del curs passat aquest col·lectiu va iniciar les mobilitzacions contra la signatura del nou conveni col·lectiu, que va concloure amb una gran vaga en l’àmbit nacional, i que va acabar amb el tancament de “moltes ‘escoletes’ de Mallorca i Eivissa”.

El motiu de les mobilitzacions, segons el sindicat, és que el nou conveni col·lectiu contempla uns salaris “insuficients”, que no compleixen el IV Acord Estatal de Negociació Col·lectiva. Aquest acord establia que cap salari s’ha de situar per sota els 1.000 euros el 2020, fet que no es compleix, segons Comissions Obreres.

A més, des del sindicat han recordat que la suma dels 900 euros fixats com a Salari Mínim Interprofessional (SMI) més el complement específic de 43,54 euros que cobraven amb el conveni anterior és superior als 930 euros pactats. Una situació que, consideren, és “indignant, vergonyosa i una mostra de l’absoluta falta de respecte” a l'”encomiable” tasca d’aquests col·lectius.

El sindicat també ha informat que l’article 10 del conveni situa les educadores infantils dins el grup quatre de cotització, quan fins llavors es consideraven del grup dos. En aquest sentit, el sindicat considera que el grup de cotització de les treballadores és el dos i han anunciat que, si no es modifica aquest punt al conveni, es presentarà “conflicte col·lectiu” davant l’Audiència Nacional.

Un altre dels punts que denuncia el sindicat és que, pel fet que la Lomce no contempla el 0-3 com “una etapa educativa” sinó “assistencial”, en aquest sector, “mancat de regulació”, coexisteixen centres autoritzats per la Conselleria i que, per tant, apunta CCOO, “compleixen uns requisits d’espais, formació de les treballadores, ràtios, etc.” No obstant això, assenyalen que hi ha altres centres que “malgrat que no estan autoritzats per la Conselleria poden oferir servei de guarderia sense haver de complir tots aquests requisits”.

Finalment, Comissions Obreres ha destacat la seva “preocupació” pel fet que ara que la primera etapa d’educació infantil s’ha convertit en “una prioritat política” però no s’abordi “el problema de la precarietat laboral de les treballadores”.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

darrers sumaris


més contingut relacionat

Cort començarà a multar a finals de mes per circular pel carrer de la Unió

De moment, els conductors que se saltin la prohibició rebran un avís informatiu

Mor la dona que va ser atropellada per un camió de fems d’EMAYA a Palma

L'empresa pública i L'Ajuntament de Palma han enviat un comunicat expressant el seu condol

El Ministeri de Justícia no confirma la reubicació de l’Institut Forense a Eivissa

Encarregarà un informe de riscos laborals per saber si es pot canviar la ubicació de l'Institut de Medicina Legal i...

Els mercats s’omplen de gent que ja compra per Nadal

La diferència de preu d'una setmana a l'alta pot ser el doble.