societat

Menorca posposa les millores en el transport públic fins al 2021

Els residents des Migjorn i Fornells només disposen de transport els dies laborables

Menorca+posposa+les+millores+en+el+transport+p%C3%BAblic+fins+al+2021

El Consell de Menorca ha fet tard a treure a temps les millores en el transport públic. Però, per no deixar desatès el servei, prorrogarà dilluns les concessions a les empreses que actualment ofereixen aquesta prestació fins al 2021. Un fet que allarga les mancances actuals del transport a l’illa. Un exemple d’aquestes mancances es nota aquí, a Cala en Porter, una urbanització a on viuen més de 1.000 persones, i que no té cap connexió de transport públic en tot el cap de setmana. Però no és l’únic nucli que queda sense servei.

Es Migjorn és l’únic municipi de Menorca que no disposa de cap autobús durant el cap de setmana. Des de dissabte migdia fins dilluns al matí, no hi ha bus. És la conseqüència de l’arribada de la temporada baixa i l’inici de la programació d’hivern.

Des de novembre a abril, la xarxa de transport public enllaça tots els municipis amb Sant Climent i part de la costa de Ciutadella, menys es Migjorn i Fornells, que només disposen de servei els dies laborables. La resta de nuclis i urbanitzacions queden sense servei fins que arribi la temporada turística.

Si a l’estiu hi ha 44 línies actives, a l’hivern es redueixen a 21, de les quals només 14 són diàries. Però també les freqüències són mínimes. Avui mateix només hi ha 6 trajectes per sentit entre Maó i Ciutadella. Una situació que s’allargarà encara un any i dos mesos a conseqüència d’haver fet tard a treure el nou concurs de transport i haver de prorrogar-ne les concessions.

Amb les noves concessions arribaran les millores. Més connexions amb tots els nuclis, una línia directa entre Ciutadella i l’aeroport i un 30 per cent més de freqüències de punta a punta de l’illa. Ciutadella i Maó estaran enllaçades 28 vegades al dia.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

darrers sumaris


més contingut relacionat

El mal temps torna a deixar Menorca incomunicada per mar

El port de Ciutadella i Maó romanen tancats per les condicions meteorològiques adverses

Alumnes, professors i pares de l’Escola de Música de Ciutadella protesten per la retallada de les ajudes del Govern

Petits i majors fan sonar els seus instruments per fer visible la seva crítica

‘Planeta Solidaris’, un reconeixement pels qui fan possible la donació de sang

Entre d'altres, s'ha reconegut la tasca del programa "Vitamina 3" d'IB3 Ràdio, així com Pedro Luis Vázquez Cobos

El 50% de la posidònia d’alguns indrets de Talamanca ja és morta

Entre les causes de la degradació estan l'abocament d'aigües brutes d'emissaris i embarcacions, el vessament de salmorra de la dessalinitzadora...