política

Les Balears seran camp de proves de les tecnologies sostenibles que s’implantaran arreu de l’Estat

Així ho recull el Pla Nacional Integrat d'Energia i Clima que aquest divendres ha aprovat el Consell de Ministres

Les+Balears+seran+camp+de+proves+de+les+tecnologies+sostenibles+que+s%27implantaran+arreu+de+l%27Estat

Les Illes Balears i les Canàries seran un camp de proves de les tecnologies d’energia sostenible que el Govern central aplicarà després arreu de l’Estat. Així ho preveu el Pla Nacional Integrat d’Energia i Clima, que aquest divendres ha aprovat el Consell de Ministres. Aquest pla és una aposta ferma per les energies renovables, que ara serà enviat a la Comissió Europea.

L’aposta de fer les proves pilot a les Illes es fa reconeixent el potencial que tenen en la seva pròpia transició energètica. La recent aprovada Llei de Canvi Climàtic a Balears ha pesat a l’hora de triar l’arxipèlag. Segons expliquen fonts del Govern central, ja s’han posat en contacte amb el Govern autonòmic perquè això sigui una realitat i, permeti, alhora, reduir els sobrecostos energètics i garanteixi l’autosuficiència.

Perquè la transició energètica sigui efectiva, però, es necessita un marc legal. Aquest divendres el Consell de Ministres també ha aprovat l’avantprojecte de Llei del Canvi Climàtic que pretén garantir la descarbonització total de l’economia el 2050.

Preveu que el 2030 s’hagin reduït un 20% les emissions de gasos d’efecte hivernacle respecte dels nivells de 1990. Per això, s’hauran de tancar centrals nuclears, i d’aquí a 10 anys el 70% de l’electricitat que es generi haurà de ser amb energies renovables.

També planteja que el 2050 el parc mòbil sigui elèctric i que, en manco de 4 anys, les ciutats de més de 50.000 habitants comptin amb una zona de baixes emissions.

Totes les mesures, diuen, ajudaran a la modernització de l’economia i a la creació de llocs de feina.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

darrers sumaris


més contingut relacionat

El Govern “extremarà la prudència” per tancar els pressupostos de 2020

Francina Armengol assegura que el Ministeri d'Hisenda abonarà enguany els 177 milions que l'Estat deu a Balears

Rosario Sánchez demana que el govern espanyol canviï el sistema de finançament autonòmic

La consellera d'Hisenda manté que l'executiu central ha de compensar "el deute que manté amb les Comunitats Autònomes"

Francina Armengol: “Les inversions pendents són irrenunciables”

De la manca d'un govern executiu depenen factors com l'arribada a les Illes Balears de les inversions estatals promeses. La presidenta de les Illes ha assegurat al Parlament que l'arxipèlag...