L’atur del mes de març s’ha reduït un 5,6 per cent a les Illes respecte del febrer

L'atur del mes de març s'ha reduït un 5,6 per cent a les Illes respecte del febrer. Però per primera vegada, des de l'any 2012, augmenta en comparació anual. Ho fa un 2 per cent. Tant el govern com els agents socials ho atribueixen al retard de les contractacions del sector turístic pel calendari de la Setmana Santa

L%27atur+del+mes+de+mar%C3%A7+s%27ha+redu%C3%AFt+un+5%2C6+per+cent+a+les+Illes+respecte+del+febrer

L’atur del mes de març ha romput la tendència en què s’havia instal·lat des del 2012. Amb 54.700 desocupats, el nombre ha crescut un 1,92 per cent a les Illes respecte de l’any passat i és l’única Comunitat Autònoma on això passa. En canvi, l’atur ha minvat en 3.600 persones i més d’un 5 per cent respecte del febrer, la taxa més alta del país.

Tant el Govern com els agents socials atribueixen l’increment interanual de l’atur a què la Setmana Santa enguany és a final d’abril, i que per tant moltes contractacions s’han endarrerit. L’executiu també ho explica per la incorporació al seu lloc de treball de milers de fixos discontinus que no computen estadísticament com a desocupats, i destaca que la taxa d’atur continua reduint-se.

Els treballadors afiliats a la Seguretat Social ja són uns 458.000, un rècord per al mes de març. Les afiliacions s’incrementen tant en còmput mensual, amb un 5,6 per cent més, com interanualment, amb una pujada del 2 per cent.

Els sindicats valoren que s’augmenti la contractació indefinida, però critiquen que no s’aconsegueix sortir de l’estacionalitat.

La patronal CAEB alerta que la creació d’ocupació s’està desaccelerant i demana mesures per impulsar la competitivitat empresarial.

La meitat dels 54.000 aturats de les Balears no cobren en aquests moments cap tipus de prestació.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris


més contingut relacionat

Bogeria per una entrada a Son Moix

Hi ha ganes d'ascens entre l'afició del Mallorca. Ningú no es vol perdre el partit contra el Deportivo

Stankovic: “Diumenge ho celebram a les Tortugues”

El mite del mallorquinisme, clau en l'ascens a Vallecas, creu que el Mallorca ho té tot per ascendir

L’Atlètic Balears posa un avió per viatjar a Miranda

L'anada serà diumenge a les set del matí i la tornada a les dotze i quart de la matinada. El...

El Palma presenta Rafa López i prepara el comiat de Taffy

El club presenta al primer fitxatge de la propera temporada i preveu la sortida del brasiler al campió rus