mallorca

L’arribada de la FNAC i la Casa del Libro sacseja el comerç de Palma

Llibreters i botigues d'imatge i tecnologia es preparen per a la competència apostant per la especialització

L%27arribada+de+la+FNAC+i+la+Casa+del+Libro+sacseja+el+comer%C3%A7+de+Palma

La gran superfície de productes d’oci i tecnologia FNAC ja ha obert les portes al centre de Palma, concretament al carrer de Sant Miquel a prop de les avingudes. La botiga té 900 metres quadrats, amb dues plantes, i ha suposat la contractació de 35 treballadors.

Avui dematí els primers clients ja han conegut una oferta en què destaquen les darreres novetats en productes de tecnologia, imatge i so. També hi ha un ampli espai per als llibres, còmics i discos. Ja s’anuncien els descomptes que es faran per la campanya del Black Friday, la setmana que ve. Dilluns s’inaugurarà amb la presència d’artistes mallorquins. Els directius de la FNAC volen que es converteixi en un espai dinamitzador de tot tipus d’activitats culturals.

L’arribada d’un gegant de la distribució de productes culturals i tecnològics com és la FNAC preocupa els comerciants de la zona, on hi ha una dotzena de llibreries en un radi de 400 metres. Algunes, com la històrica MM, han tancat portes recentment. Les petites llibreries es preparen per fer-hi front oferint més especialització.

L’espai Xocolat també ha vist una oportunitat a través del seu segell discogràfic Blau. La FNAC vendrà els discos de Blau i dos dels músics participaran a l’acte inaugural de la gran superfície de dia 25.

A Foto Ruano asseguren que l’arribada de la multinacional francesa no afecta els seus plans de creixement. Confien en la seva aposta per un producte de gama més alta.

Tots destaquen que la FNAC dinamitzarà el tram del carrer Sant Miquel entre avingudes i el carrer Oms. Però hi ha qui tem que això provocarà un encariment dels lloguers dels locals comercials.

El centre de Palma també es prepara per l’obertura d’una altra gran superfície del sector cultural: la Casa del Libro, que preveu obrir portes a començament de 2020 en un local de 470 metres quadrats a les avingudes, molt a prop de la plaça d’Espanya. Casa del Libro és la major cadena de llibreries d’Espanya i pertany al grup Planeta. Una competència directa que s’instal·larà al mateix bloc de cases que una altra cadena de llibreries, Agapea.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

darrers sumaris


més contingut relacionat

Balti Picornell deixarà de ser regidor de Felanitx

Divendres passat ja va dimitir del Consell Autonòmic de Podem a les Balears

Crema una nau a Santa Margalida

La preocupació dels Bombers ha estat que, per mor del vent, les flames no botasin als camps dels voltants

Apareix un cadàver surant al port de Sóller

El cos està en avançat estat de descomposició. Agents de la Policia Judicial s'han fet càrrec de la investigació

Els efectes dels forts vents a Mallorca: vols desviats, arbres caiguts i cases danyades

En total, i fins les 14.30 hores, l'112 ha gestionat 63 incidents. Inca és el municipi més afectat, amb 20...