societat

La robòtica, cada vegada més present a les aules

El proper curs escolar tots els Instituts de Secundària podran adherir-se al programa Robot IB

La+rob%C3%B2tica%2C+cada+vegada+m%C3%A9s+present+a+les+aules

Jugar amb robots s’ha convertit en una eina pedagògica de primera divisió. A través del disseny, la construcció i la programació, els alumnes aprenen a plantejar i resoldre reptes molt diversos. Els resultats han estat tan positius que al setembre els cursos de robòtica arribaran a tots els instituts. Això ho ha anunciat la Conselleria d’Educació i Cultura, que des del 2017 impulsa el programa Robot IB. Es tracta d’una iniciativa per potenciar la robòtica com a eina pedagògica. Així, els instituts rebran formació per al professorat i dotació del material necessari. En les dues edicions anteriors del programa hi han participat 60 instituts i 35 escoles.

D’altra banda, a dia d’avui, pràcticament totes les escoles ofereixen la robòtica com a activitat extraescolar. Això perquè s’ha demostrat que aprendre a programar fomenta habilitats com la creativitat, el treball en equip i el pensament científic. Un exemple n’és el col·legi Aina Moll, de Palma, on els alumnes comencen des de ben petits a fer robòtica i quan arriben a tercer de Primària ja dominen la tècnica de muntatge i funcionament.

I en el mateix fil de la robòtica i les capacitats que treballa en el nin, enguany la novetat és una activitat de contacontes amb lego, que s’ofereix a les diferents biblioteques a través del Consell de Mallorca, i que ha estat tot un èxit. Es tracta de ‘construir’ contes en lloc d’escoltar-los.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

darrers sumaris


més contingut relacionat

Ja són 59 els migrants detinguts a les Pitiüses

També s'ha conegut la mort o desaparició d'almenys 13 algerians més que varen naufragar al nord de Dellys.

El Consell Rector de l’IBDONA ha aprovat els objectius pels propers quatre anys

La vicepresidenta del consell ha destacat que un dels pilars fonamentals és la coeducació