societat

Gots reutilitzables per a bars, entitats i particulars que vulguin contribuir a la reducció de plàstics per Sant Joan

Ciutadella es suma a la iniciativa 'Ara va de bo, ara va de got', que es va implantar l'any passat per primera vegada a Menorca

Gots+reutilitzables+per+a+bars%2C+entitats+i+particulars+que+vulguin+contribuir+a+la+reducci%C3%B3+de+pl%C3%A0stics+per+Sant+Joan

La vaixella d’un sol ús planteja un dels majors reptes pel que fa a la gestió dels residus, especialment en festes i esdeveniments massius. Menorca, per segon any, hi fa front amb la iniciativa dels gots reutilitzables “Ara va de bo, ara va de got”, que, com a novetat, enguany també posaran a disposició de bars, entitats socials i particulars que vulguin contribuir a la reducció de plàstics en les seves celebracions.

El mecanisme és el següent: es paga un euro per cada got, i l’import que es recupera íntegre quan es retorna el recipient, sigui a les parades que instal·la el Consorci de Residus a les festes patronals, com als establiments que s’hi adhereixin, i fins i tot les cases particulars. Les reserves per les festes de Sant Joan es poden fer ja, via correu electrònic o telèfon. Se n’ocupa la Fundació de persones amb discapacitat i hi ha 58.000 gots disponibles.

L’any passat, es van vendre un total de 18.419 gots reutilitzables, gràcies als quals es calcula que es van poder estalviar més de cent mil gots d’un sol ús, que equivaldrien a més de 800 kg de residus.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

darrers sumaris


més contingut relacionat

S’incendia un camió carregat de combustible a l’Aeroport de Palma

En poc més de 10 minuts els bombers han sofocat les flames evitant que el vehicle pogués explotar

Un grup d’excursionistes denuncia l’estat d’abandonament d’una zona de Cala Vedella

Des de l'Ajuntament asseguren que han iniciat el requeriment de neteja del solar, de titularitat privada