economia

Globalia y Barceló conclouen les negociacions per fusionar les seves agències de viatges

Tot i que encara queden alguns detalls per tancar l'acord, el nou gegant turístic comptaria amb 1.500 punts de venda i una facturació superior a 3.700 milions d'euros

Globalia+y+Barcel%C3%B3+conclouen+les+negociacions+per+fusionar+les+seves+ag%C3%A8ncies+de+viatges

Globalia i Barceló han conclòs aquest divendres les negociacions per fusionar les seves divisions de viatges (Halcón Viajes/Travelplan i Ávoris), i crear així un gegant del sector a Espanya, amb 1.500 punts de venda i una facturació superior a 3.700 milions d’euros. Segons fonts properes a la negociació queden encara alguns detalls per tancar-se però s’espera que l’acord pugui signar-se a principis de la setmana que ve.

Després de l’èxit de la negociació, liderada pels consellers delegats de tots dos grups turístics, Javier Hidalgo, i Simón Pedro Barceló, respectivament.

Es tracta d’una fusió al 50% entre les àrees minoristes i dels turoperadors dels dos majors grups turístics espanyols, operació que, després de la signatura de l’acord definitiu, quedarà subjecta a l’aprovació de la Competència.

Aquesta transacció es produeix poques setmanes després que Globalia arribés a un acord amb IAG, la matriu d’Ibèria, per vendre al grup britànic-espanyola, per 1.000 milions d’euros, la seva aerolínia Air Europa.

La xarxes d’agències de viatges de Globalia, Halcón Viajes i Viajes Ecuador, compten amb 743 punts de venda i l’àrea Corporate Travel, amb 67 sucursals, sumant un total de 810 oficines, totes elles a Espanya, mentre que la seva divisió majorista està encapçalada per Travelplan i integra, a més, a Marsol, Iberrail i Touring Club.

La divisió minorista de Ávoris, que es compon de les agències vacacionals B the travel brand i B the travel brand & Catai i les corporatives de BCD Travel, a més dels 60 punts de venda de Halcon Viagens e Turismo a Portugal adquirides a Globalia per Barceló en 2017, suma gairebé 700 oficines.

En el negoci, Ávoris té vuit empreses majoristes: Catai, Quelónea, Jolidey, Viva Tours, LePlan, LeSki, LeMusik i Special Tours.

Ávoris també inclou la divisió aèria del grup Barceló amb les aerolínies Evelop! i Orbest!, que operen des d’Espanya i Portugal amb una flota de sis avions, entre ells un A350-900 i està prevista la incorporació en 2020 d’un altre aparell més d’aquest model.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

darrers sumaris


més contingut relacionat

Artiem Hotels i Emili de Balanzó, en el llistat dels Premis de Turisme de les Illes

L'illa ha acollit per primera vegada la Nit del Turisme

Apuja un 2,5% el cost laboral en el tercer trimestre del 2019

El cost salarial augmenta un 2,1% mentre que les altres despeses ho fan un 3,5

Son Sant Joan rep el novembre un 1,2% menys de passatgers, però el d’Eivissa i Menorca creixen

És la segona vegada que l'aeroport de Palma supera el milió de viatgers el penúltim mes de l'any

Martí i Bella mou fitxa: retirar els contenciosos contra Son Salomó a canvi de reduir el projecte

El Consell de Menorca manté convocada una reunió pel dia 19 amb les entitats, la promotora del parc i Govern