societat

Felanitx rememora la processó de Diumenge de Rams com fa 175 anys, quan el mur de l’església es va esfondrar i moriren 414 persones

El nom de les víctimes penjarà del mur fins passat Pasqua, després el podrien traslladar al Convent de Sant Agustí

Felanitx+rememora+la+process%C3%B3+de+Diumenge+de+Rams+com+fa+175+anys%2C+quan+el+mur+de+l%27esgl%C3%A9sia+es+va+esfondrar+i+moriren+414+persones

personesFelanitx rememora la processó de Diumenge de Rams de la mateixa manera que es va celebrar fa 175 anys, quan el mur de l’església de Sant Miquel es va esfondrar i va provocar la mort de 414 persones. Un fet que no volen que s’oblidi i per això el nom de les víctimes s’ha escrit en una lona, que penja de la timba.

Molta emoció pels carrers de Felanitx. Centenars de persones han seguit la processó, que s’ha aturat a les 12 estacions que representen el viacrucis de Jesús. Els més majors han agafat un bon lloc per veure-ho de prop.

Un altre moment emotiu ha estat l’ofrena floral a les persones que varen morir just davant l’estació número 4, on van ocórrer els fets.

El nom de les 414 víctimes queda plasmat en aquest panell que els recorda. Penjat damunt el mur, una reconstrucció del que va caure fa 175 anys i provocà la desgràcia.

Molts felanitxers recorden anècdotes que els han contat els seus familiars, històries tristes, però també d’esperança, qualcú es va salvar per ser un entremaliat.

Precisament enguany aquella fatídica data coincideix també en diumenge. El llibre “31 de Març” recull la història d’un dels episodis més tràgics de Mallorca. Volen que no s’oblidi el que va passar aquell dia de l’any 1844.

El nom de les víctimes penjarà del mur fins passat Pasqua, després el podrien traslladar al Convent de Sant Agustí.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris


més contingut relacionat

L’AEMET activa l’avís taronja de rissagues a Ciutadella a les portes de Sant Joan

Avisen sobre la possibilitat d'una escalada tèrmica important a les Illes cap a Sant Joan

El consolat britànic a les Balears llança una campanya per evitar el balcòning

No deixar que un amic torni al seu hotel sol i no proporcionar més alcohol a una persona que ja...

Els policies nacionals d’Eivissa reclamen cobrar el plus pel problema de l’habitatge

Asseguren que els preus donen lloc a la fugida de policies veterans i amb experiència