societat

Es dispara el nombre d’usuaris del tren de Mallorca en els darrers tres anys

L'any passat hi va haver un milió de passatgers més que al 2016. Els motius, segons el Govern, son l'increment del trànsit dels darrers anys i l'electrificació del tren.


Es dispara el nombre d’usuaris del tren de Mallorca els darrers tres anys. L’any passat hi va haver un milió de passatgers més que al 2016. Els motius, segons el Govern, l’increment del trànsit dels darrers anys i l’electrificació del tren. L’augment de passatgers ha fet que en hores punta, el servei quedi saturat. Per fer front a aquesta situació, l’executiu té previst incrementar les freqüències, reduint a la meitat el temps d’espera, és a dir, que de 20 minuts es passi a 10. Aquesta és la primera mesura prevista, l’altra passa per ampliar la capacitat dels trens, posant més vagons. Unes mesures amb les quals el Govern treballa, tot i que no hi ha un calendari de quan seran una realitat. Segons el director general de Mobilitat i Transports, Jaume Mateu, l’increment de la plantilla, que es negocia amb el comitè d’empresa, permetria augmentar-ne les freqüències.

El que no està tan clar és el que pugui passar amb les grans inversions previstes. El govern ha inclòs al pressupost una partida de devers un milió d’euros pel projecte del tramvia, una de les prioritats que el pla director de transport marca. Tot i això hi ha altres iniciatives pendents que l’executiu ha delimitat com a prioritaries a banda del tramvia, entre les quals, l’enllaç del metro cap al Parc Bit i Son Espases; la connexió des Mitjorn, és a dir, el tren Palma – Llucmajor – Campos; la línia de Manacor – Artà – Cala Ratjada i la connexió sa Pobla – Alcúdia. La majoria d’aquests projectes són a llarg termini. El que si té previst fer l’executiu, a curt termini és incrementar les freqüències dels trens i augmentar la capacitat dels vagons.

El nombre de passatgers del tren de Mallorca entre els mesos de gener i agost d’enguany ha estat de 4.050.000. Això són 400.000 més que al mateix període de l’any passat. Pel que fa al metro, el nombre d’usuaris va esser de 970.000 aquest 2018, un increment de 70.000 passatgers des del 2016.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris


més contingut relacionat

Son Espases instal·la pantalles a les sales d’espera d’Urgències per informar pacients i familiars dels temps d’espera

Enguany, l'hospital de Palma ha registrat una mitjana de 464 urgències diàries, un 10% més

1.300 militars, de maniobres a la platja de Muro: el simulacre anual més important de l’Armada

Simulen el rescat de ciutadans en un país en situació de risc al portaavions 'Juan Carlos I', de 231 metres...

La carretera del puig Major: circuit de carreres il·legals de motos i cotxes

La Plataforma d'Indignats de la Ma-10 i de l'Associació Tramuntana XXI no descarten convocar mobilitzacions si les administracions implicades no...

L’exinspector de blanqueig de la policia nega haver filtrat informes del cas Cursach

Tres agents de blanqueig han declarat com a investigats davant els fiscals venguts de Madrid