societat

Engeguen una patrulla a Eivissa per impedir agressions sexuals en Cap d’Any

Grups de dones recorreran les zones d'oci nocturn per evitar abusos masclistes

Engeguen+una+patrulla+a+Eivissa+per+impedir+agressions+sexuals+en+Cap+d%27Any

Les dones d’Eivissa s’han organitzat per garantir una Nit de Cap d’Any sense agressions masclistes. Grups de dones patrullaran per les zones d’oci nocturn d’Eivissa i Sant Antoni per vigilar i donar resposta als abusos en els espais de festa. La iniciativa Emprendada Feminista ha reunit a través de les xarxes socials una cinquantena de dones que, en grups petits, faran guàrdia als carrers. El seu objectiu és prevenir situacions d’abusos masclistes i també han elaborat un protocol per actuar en cas que es produeixin.

Les patrulles aniran identificades amb un mocador lila al braç i la seva prioritat serà donar suport a les dones agredides. Només en cas que la víctima ho sol·licitin actuaran davant l’agressor i intentaran dialogar amb ell perquè abandoni la seva actitud. En cas que persistís, demanaran suport als responsables de seguretat dels locals.

La iniciativa ha tengut bona rebuda per part de la ciutadania, que la considera positiva. No han faltat veus, això sí, que lamenten que encara sigui necessari organitzar propostes d’aquest tipus davant la xacra del masclisme.

Disculpau, els comentaris es troben tancats

Cercador |

resums any 2018


més contingut relacionat

Per primera vegada a Balears hi ha més d’un 90% d’aprovats a primària

El nombre de repetidors ha disminuit un 60% a Primària i un 25% a Secundària

Endesa ja treballa en convertir la central de Maó al gas mentre accelera el compte enrere per eliminar-ne enguany les emissions

La companyia contradiu els síndics de greuges de Menorca, que han alertat de les evidències científiques d'un excés de casos...

La tecnologia 5G serà en breu una eina essencial per a l’economia mundial

Les experiències digitals seran més riques i immersives amb amplades de banda molt més ràpides

SATSE denuncia un nou colapse a l’àrea d’Urgències de Son Espases

El Govern remarca que tots els recursos disponibles estan operatius