societat

Els nuclis turístics endureixen les mesures contra els excessos etílics d’alguns turistes

Multes per anar fora roba, beure alcohol al carrer o prohibir ofertes de 2 per 1, algunes de les mesures

Els+nuclis+tur%C3%ADstics+endureixen+les+mesures+contra+els+excessos+et%C3%ADlics+d%27alguns+turistes

La temporada turística fa les primeres passes, i les destinacions principals ja ho tenen tot a punt per afrontar un dels seus grans reptes: acabar amb els excessos etílics que originen alguns turistes. Més restriccions, multes més elevades i la capacitat de cobrar-les a l’instant són algunes de les mesures.

400 euros per anar fora roba a Magalluf. És una de les mesures aplicades per l’Ajuntament de Calvià, però no l’única. I amb cartells ben visibles: no es pot beure al carrer, ni tirar brutor, ni botar balconades, una tendència a l’alça, però amb conseqüències: el 2018 es varen multar 11 persones per aquest fet.

L’amenaça sancionadora es complementa amb mesures preventives: informar al turista d’allò que no ha de fer.

Sant Antoni de Portmany és l’altre enclavament balear on els excessos etílics d’anglesos dona maldecaps. Quart estiu que s’aplica una modificació que permet a la policia local intervenir en els casos de botellot. L’ordenança es va modificar l’any 2016 i va entrar en vigor sense aquesta novetat l’any 2012.

A la Platja de Palma també tenen un bon quefer, en aquest cas amb turistes alemanys. No es petmet beure al carrer, ni fer propaganda d’alcohol, ni fer ofertes de 2 x 1 d’aquest tipus de substàncies, ni hora feliç, ni metros de “chupitos” o similars. I també es perseguirà la venda ambulant. Les sancions afecten tant els que compren com els que venen, amb multes que arriben fins els 3.000 euros, i que es podran cobrar a l’instant. Fins i tot, tancar locals al moment si hi ha menors.

A l’altra banda de Mallorca, Cala Rajada, els turistes també han d’anar alerta. La normativa amb restriccions ja es va aplicar l’estiu passat: 68 multes cobrades en mà per beure alcohol al carrer, i altres 69 expedients que estan pendents de recursos. A més, per evitar imatges com aquestes hi ha destinats 4 policies a les platges, que l’any passat varen detenir 9 persones per furts i tràfic de drogues.

Si una cosa en comú tenen tots els municipis turístics és la manca de policies suficients per afrontar la temporada. A Capdepera, per exemple, tenen 39 agents per cobrir tot l’any, quan el mínim hauria de ser 60. Les jubilacions i peticions de trasllat i les restriccions imposades per la Llei Montoro per noves contractacions són els motius d’aquesta mancança. Es preveu contractar alguns interins sorgits del borsí abans de juny. A Palma, la situació tampoc no és diferent.

A Calvià, estan satisfets amb el ràtio de policies locals, 3 coma 5 per cada 1.000 habitants, si bé ja han reclamat a Delegació de Govern que augmenti el nombre de guàrdies civils, que consideren del tot insuficients. Tant el Govern com els ajuntaments han demanat a la Delegació de Govern que hi posi remei per poder obtenir més agents, almanco durant els mesos d’estiu.

Disculpau, els comentaris es troben tancats

darrers sumaris


més contingut relacionat

Batalla de raïm i fideus de vermar per dinar aquest dissabte a Binissalem

El grup Joves des Trui ha servit prop de 2000 plats de fideus de vermar

En les properes hores passarà a disposició judicial l’home que presumptament ha apunyalat la persona amb qui vivia

L'agressor, avui dematí, ha tornat a l'habitatge i durant més de dues hores han reconstruït els fets amb la Policia...

L’Associació de Familiars d’Alzheimer de Menorca reivindica el paper de les administracions

Demanen que evolucionin al mateix ritme que, malauradament, ho fa la malaltia

El microteatre es posa a la butxaca, un any més, al públic menorquí

S'hi han representat 11 obres de teatre durant 72 sessions a la vuitena edició del festival 'Teatre de Butxaca'