societat

Els gestors de la Serra cerquen solucions a la sobrepoblació de cabres

Una de les propostes que plantegen és la comercialització de la carn de caça per fer les terres més rendibles als pagesos

Els+gestors+de+la+Serra+cerquen+solucions+a+la+sobrepoblaci%C3%B3+de+cabres

Un informe recent de l’Associació Tramuntana 21, que recull les propostes de pagesos, propietaris i caçadors de la Serra, conclou que les cabres salvatges són un problema greu per l’ecosistema de bosc i garriga. Una de les propostes que es va posar damunt la taula va ser poder comercialitzar la carn de caça per donar una rendibilitat a les terres de la Serra.

La sobrepoblació de cabres a la Tramuntana és un fet que els agents forestals i tècnics mediambientals denuncien des de fa temps. El sotabosc i la garriga estan malmesos perquè les cabres s’ho mengen tot i no afavoreixen el creixement natural de la flora autòctona. Aquesta va ser una de les problemàtiques que els gestors de la Serra exposaren a la reunió de Tramuntana 21.

D’entre les propostes que es varen recollir a l’informe, referents a les cabres salvatges, una era la possibilitat de poder comercialitzar amb la carn de caça, principalment amb la de cabra i cabrit. Altres Comunitats Autònomes tenen reglada aquesta activitat a través de decrets cinegètics, i han donat bons resultats.

Des de l’Administració, però, no veuen factible aquesta pràctica. L’any 2015 ja es va intentar impulsar una llei que ho permetés, però la normativa europea és molt restrictiva, i la fa inviable per als pagesos o caçadors.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris


més contingut relacionat

Menys de 20 farmàcies de guàrdia els vespres a les Illes

Usuaris del sud de Mallorca troben que n'hi hauria d'haver més de guàrdia perquè en algunes ocasions han de fer...

Col·lapse als viatges interilles els caps de setmana pels esdeveniments esportius

Les fases i finals de les competicions agreugen les dificultats per trobar bitllet d'avió

Crític un jove després de precipitar-se a l’aparcament de l’Aeroport d’Eivissa

L'al·lot, de 23 anys, continua ingressat a l'UCI de la Policlínica del Roser

Dia de l’Orgull Boig a Palma

Volen acabar amb l'estigma relacionat amb els trastorns de salut mental