societat

Damià, guarda rural a Santanyí: “Els cans que maten ovelles també m’han atacat a mi”

Només des que va començar l'any, a la zona del Raiguer han mort devers 500 ovelles. A la zona d'Artà, en 15 dies n'han comptades fins a 300

Dami%C3%A0%2C+guarda+rural+a+Santany%C3%AD%3A+%22Els+cans+que+maten+ovelles+tamb%C3%A9+m%27han+atacat+a+mi%22

El sector oví demana més conscienciació per la quantitat d’ovelles que han mort els darrers anys per atacs de cans. La xifra no atura de créixer i demanen a les institucions públiques que posin en marxa qualque protocol per tenir controlats aquest tipus de cans.

En Damià és guarda rural a Santanyí. Ha vist morir prop de 100 ovelles aquest darrer any al municipi per les mossegades dels cans. El problema s’agreuja quan aquesta vegada, l’han atacat a ell. Dos cans sense xips ni vacunes.

Segons els protocols, els cans que mosseguen passen a ser directament perillosos, sigui la raça que sigui. Però una de les coses que sí que els caracteritza a tots, segons els veterinaris, és que són animals que passen molt de temps tots sols i cerquen diversió.

El sector oví demana una tinença responsable, primer de tot, als propietaris. Per altra banda, insten les institucions públiques que controlin, ja no només l’animal, sinó també en quines condicions viu.

Només des que va començar l’any, a la zona del Raiguer han mort devers 500 ovelles. A la zona d’Artà, en 15 dies n’han comptades fins a 300.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

darrers sumaris


més contingut relacionat

‘Madó Pereta’ es suma a la trobada dels homes en contra de la violència de gènere

Una concentració simultània amb altres que es fan a diferents ciutats de l'Estat

Cort tanca el dipòsit de Son Toells per una denuncia de la Conselleria

Es pot enfrontar a una multa de 40 mil euros per incomplir la normativa mediambiental

Vint intoxicats per inhalació de fum a Palma

Tres d'ells han estat traslladats a l'hospital Son Llàtzer amb pronòstic reservat. Altres tres a Son Espases. Dos més a una clínica privada.

L’acusat pel crim de Costa d’en Blanes diu que va actuar per defensar-se

El jove admet que va matar el seu padrastre i que va ferir greument la seva mare