societat

El Govern multa amb 444.000 euros tres camps de golf de Mallorca per ús il·legal d’aigua

L'empresa Golf Son Gual SL s'emporta la sanció més greu: haurà de pagar 415.800 euros

El+Govern+multa+amb+444.000+euros+tres+camps+de+golf+de+Mallorca+per+%C3%BAs+il%C2%B7legal+d%27aigua

Un agent de Medi Ambient prenent mostres a un golf./ CAIB


El Govern ha multat enguany amb un total de 444.179 euros les empreses gestores de tres camps de golf de Mallorca per extraccions il·legals d’aigua subterrània per a regar les instal·lacions. Les infraccions més greus les ha comès l’empresa Golf Son Gual SL (ubicada a la carretera de Palma a Manacor), que haurà de pagar 415.800 euros, segons ha informat avui divendres en una nota de premsa la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca.

Aquesta empresa va dur a terme sense autorització dues perforacions il·legals i va instal·lar mecanismes d’extracció d’aigua del subsòl incomplint mesures cautelars per fets similars que se li havien imposat el 2016.

Aquestes extraccions il·legals es van dur a terme de la massa d’aigua de Xorrigo, enquadrada en la categoria d’aqüífer amb “deteriorament estructural” del Pla Hidrològic de les Balears, en la qual només és d’ús domèstic per a necessitats bàsiques.

La sanció, que s’agreuja perquè Golf Son Gual disposava de subministrament hídric d’Emaya i de la comunitat de regants, és de caràcter greu i la multa ascendeix a 375.000 euros. Aquesta mateixa empresa ha estat sancionada amb altres 40.800 euros per incomplir una concessió de reordenació de captacions de l’any 2009 en extreure aigua de quatre perforacions per a les quals només tenia autorització com a sondejos. Els expedients contra aquesta societat estableixen a més que té l’obligació de restituir el domini públic hidràulic segellant i cimentant els pous.

També ha estat sancionada l’empresa Pollensa Golf SA per extreure aigua subterrània i fer-la servir per regar l’herba de les seves instal·lacions, la qual cosa li ha suposat una multa de 25.859 euros.

La tercera societat expedientada ha estat Golf Maioris SA, situada a Llucmajor, que va reconèixer que havia extret aigua sense autorització administrativa i va pagar voluntàriament 2.520 euros de sanció.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris


més contingut relacionat

La UIB se suma a la celebració dels 150 anys de la taula periòdica

Conferències, exposicions i projeccions sobre química ompliran el calendari fins al novembre

El Grande Europa parteix del port de Palma

Està previst que en dos dies arribi al port de València, on serà reparat

Les 32 barques d’arrossegament balears, més a prop de col·laborar en la neteja del fons marí

La Federació de Confraries fa feina amb Red Eléctrica en un protocol per aconseguir-ho