política

El Govern balear donarà ajuts als infants víctimes de la violència masclista

La quantia de 438,88 euros mensuals és complementària a altres prestacions del sistema públic

El+Govern+balear+donar%C3%A0+ajuts+als+infants+v%C3%ADctimes+de+la+viol%C3%A8ncia+masclista

Imatge d'arxiu d'una manifestació contra la violència masclista. /EFE


El Consell de Govern ha aprovat aquest divendres un decret d’ajudes per a menors víctimes de violència de gènere o conjugal, que preveu una ajuda de 438,88 euros mensuals per a fills orfes o els progenitors que sofreixin una discapacitat com a conseqüència d’una agressió d’aquest tipus.

Així ho ha anunciat aquest divendres la consellera d’Assumptes Socials, Fina Santiago, en la roda de premsa posterior al Consell de Govern. L’ajuda és complementària a altres prestacions del sistema públic -de fet, existeix una ajuda estatal- i equival al 80% de l’IPREM mensual.

Segons ha especificat Santiago, en els darrers 14 anys s’han registrat 12 casos de menors orfes per un cas de violència masclista o conjugal -o entre persones amb una relació anàloga a la conjugal-.

També s’hi podran acollir menors quan un dels seus progenitors sofreixi un grau de discapacitat igual al 33% o superior com a conseqüència d’haver estat víctima de violència masclista, en cadascun dels seus supòsits, per la qual cosa des del Govern han remarcat que el decret autonòmic va “més enllà” de l’ajuda estatal.

Els menors víctimes de la violència masclista o conjugal podran rebre aquesta prestació fins que compleixin 22 anys i, excepcionalment, fins que facin 25 si cursen estudis acadèmics o formatius.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

darrers sumaris


més contingut relacionat

Biel Company: “Pedro Sánchez ha volgut repetir eleccions des del primer moment”

Company opina que Sánchez mai no ha tengut la intenció de pactar

El cementeri de Felanitx concursa per ser el millor d’Espanya

L'equip de fossers fa feina per rehabilitar i difondre les singularitats de l'espai i aviat s'habilitarà un itinerari amb codis...

L’Estat garanteix el descompte del 75% per als residents de les Illes

José Luis Ábalos ho ha assegurat després d'haver anunciat investigacions sobre la renda dels beneficiaris {rela} Agències de viatges i...

Els ajuntaments afectats per la torrentada ja poden sol·licitar al Govern central les ajudes per danys

L'ajuntament de Sant Llorenç començarà la setmana que ve, després de recopilar tots els informes i la documentació necessària