política

El Defensor del Poble envia un requeriment a l’Ajuntament de Maó perquè equipari l’ús del català i el castellà

El Partit Popular va recórrer el reglament d'usos lingüístics davant aquest organisme estatal

Imatge d'arxiu de l'Ajuntament de Maó. /EFE


El Defensor del Poble ha fet arribar a l’Ajuntament de Maó un requeriment, en el qual li reclama que aporti la informació relativa en diverses ocasions davant la recomanació d’aquest organisme perquè esmeni el reglament d’usos lingüístics en considerar que vulnera la igualtat dels ciutadans en funció de la seva llengua habitual. Una normativa que el Partit Popular va recórrer al Defensor del Poble, que li va donar la raó, i que denunciava la prevalença del català per sobre del castellà a l’administració local.

En diversos escrits, el Defensor del Poble ha recomanat que el consistori anul·li aquesta desigualtat. La darrera resposta obtinguda per l’Ajuntament no ha estat satisfactòria, motiu pel qual aquest organisme estatal, li ha reclamat més documentació. Davant l’absència de resposta ha fet arribar un requeriment.

Des de l’Ajuntament sostenen que el reglament d’usos lingüístics aprovat és el mateix que el del Consell Insular de Menorca, que és qui el va elaborar, fa referència a l’Estatut de Balears que reconeix el català com a llengua pròpia i oficial, juntament amb el castellà.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris


més contingut relacionat

L’esquerra de Menorca aposta per reeditar tripartits tot i poder prescindir de Podem

El PSOE i el MÉS oferiran a Unides Podem reeditar els tripartits que els han permet Govern els darrers quatre...

El PSIB-PSOE guanya les eleccions al Parlament

Els socialistes aconsegueixen 19 diputats amb el 27,38% dels vots, 5 diputats més que les eleccions autonòmiques del 2015. El PP perd 4 diputats i n'obté 16