societat

El 27% dels espanyols contracten les assegurances de viatge a través d’una agència

Els més importants són els de garantia mèdica, cancel·lació de viatge i pèrdua d'equipatge


Els espanyols continuen decantant-se per les agències de viatges per contractar les seves assegurances de viatge a l’hora dels seus desplaçaments, segons el baròmetre anual sobre les vacances d’estiu d’Europ Assistance i Ipsos que mostra que el 27% prefereix la contractació a través d’aquest tipus d’establiments físics.

Per darrere de les agències de viatges, les opcions triades són directament a través d’una companyia d’assegurances de viatge (18%) i a través de la web d’una agència (14%). Li segueixen a distància l’elecció a través d’Internet per mitjà d’un lloc de comparació de preus (13%), a través d’una aerolínia (13%) o directament a través d’una empresa d’assistència (11%).

Els ciutadans espanyols consideren que estan assegurats enfront dels diferents riscos que poden tenir al llarg d’un viatge. El 70% dels espanyols diu que si té un problema de salut està assegurat i un 72% si té una avaria en un vehicle.

El 72% està assegurat enfront d’un problema relacionat amb la seva llar, el 68% enfront d’un accident d’avió, ferrocarril o trànsit i el 62% té cobert la pèrdua dels seus efectes personals com a equipatge, roba o diners.

El més important per als espanyols a l’hora de sortir de viatge és la cobertura de garantia mèdica (64%), cancel·lació de viatge (56%), el trasllat mèdic d’urgència i la pèrdua d’equipatge (36%). També els preocupa la defunció per accident (35%), la interrupció del viatge (20%) i la cobertura per molèsties (9%).

Els enquestats espanyols que no contracten segur de viatges han declarat no fer-ho perquè no pensen en això (35%), no creuen que hi hagi riscos (31%), és massa car (26%), perquè no viatgen molt sovint (24%) o perquè no viatgen lluny (24%).

Com a criteris prioritaris a l’hora de triar una companyia d’assegurances els espanyols destaquen els preus assequibles (32%), l’oferta de productes i serveis (18%), la reputació de l’asseguradora (17%), la presència internacional de la companyia (11%) o la recomanació d’una altra persona (8%).

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

DIRECTE: IB3 notícies


més contingut relacionat

L’Hospital Mateu Orfila fa visible la situació dels pares que afronten un cas de mort perinatal

Des del mes d'abril funciona al centre el primer protocol de les Balears d'atenció davant aquestes situacions

Sis vols cancel·lats avui entre l’Aeroport del Prat i les Balears

Son de la companyia Vueling, que opera a la T1 de Barcelona on es van produir les mobilitzacions

350 persones corren contra la leucèmia infantil a Inca

A la cinquena edició de 'La vuelta al Cole' hi participen 732 centres educatius d'arreu de l'estat

El Consell d’Eivissa estudia com reduir la sinistralitat a l’encreuament dels caçadors

Un projecte que també contemplaria reasfaltar la via fins a Santa Eulària i la reordenació de les parades d'autobús.