política

Comencen les oposicions a bomber de Palma

Es presenten 256 candidats per 12 places. Un número que els sindicats consideren "insuficient"

Comencen+les+oposicions+a+bomber+de+Palma

Dilluns que ve comencen les oposicions a bomber de Palma amb la prova del nivell de català. Al concurs públic s’hi presenten 256 candidats per només 12 places. Avui hem vist un grup de candidats que es preparen per als exercicis físics. El seu entrenador, Lluís Bibiloni, també és opositor. Els fa pujar per la corda, agafar pes i córrer. Exercicis que hauran de fer el dia de l’examen.

Na Maria del Mar García és una de 14 dones que s’hi presenten. Fa més d’un any que se’n prepara. Si aprova, passaria a engrossir la quota de bomberes al cos de Palma. De prop de 200 efectius, ara només hi ha dues dones.En Joaquín González fa més de sis anys que es forma per ser bomber. Va començar a preparar-se poc després de la darrera convocatòria de l’ajuntament de Palma, que va ser el 2012. Hi entraren 6 persones. Durant anys s’ha format sense saber quan serien les pròximes.

A les proves, han de demostrar que se saben els carrers de Palma, tenen coneixements de física, química o mecànica. També han de demostrar la destresa amb les eines o provar que no tenen claustrofòbia o vertigen. Tot per superar més de 200 candidats que opten a una de les 12 places. Una oferta que els sindicats consideren “insuficient”. La falta d’efectius ha causat, diuen, que cada mes del 2018 la plantilla ha hagut de fer més de mil hores extres.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris


més contingut relacionat

CCOO demana el vot per als partits d’esquerres

El sindicat assegura que romp la seva "autonomia" política per la irrupció de l'extrema dreta

Preocupació dels ajuntaments balears pels retards de Demarcació de Costes

"Hi ha bona voluntat però és un calvari poder aconseguir autoritzacions", segons el batle d'Alcúdia, Antoni Mir

El Consell de Menorca demana un préstec d’11M€ per liquidar el deute pendent amb Cesgarden

El ple ratificat el conveni amb el Govern que resol el problema de les bestretes