mallorca

Cicloturisme, un esport que dinamitza l’economia mallorquina fora de temporada

Es calcula que 200.000 ciclistes venen cada any a l'illa

Cicloturisme%2C+un+esport+que+dinamitza+l%27economia+mallorquina+fora+de+temporada

L’arribada dels cicloturistes és un fenomen que ha tengut un creixement molt important en els darrers anys i es produeix abans i també després de la temporada alta estival.

L’empresa Huerzeler Bycicle Holidays duu a Mallorca al voltant de 55.000 cicloturistes dels 200.000 que es calcula que arriben cada temporada a l’illa. Aquest fet permet l’obertura de nombrosos hotels a les zones on operen com són Platja de Palma o la platja de Muro.

De la seva banda, els cicloturistes valoren molt positivament el que els ofereix l’illa per practicar el seu esport preferit, ja que, a part del paisatge, poden fer etapes de pla i també de muntanya.

Els conductors es mostren més crítics amb aquesta arribada de ciclistes que dificulten la circulació per moltes de les carreteres de Mallorca. De fet, des de la Federació Balear de Ciclisme es treballa per la creació de la figura del guia que acompanyi als cicloturistes i que faci menys perillosa la circulació.

Petra és un dels municipis de Mallorca on la presència dels cicloturistes s’ha fet notar més en els darrers anys.  D’aquesta arribada massiva de ciclistes, se’n beneficien els bars i restaurants de les places de Ramon Llull i de Fra Juníper Serra. Fins i tot, durant tota la primavera i també a l’octubre hi ha una botiga de material per als ciclistes i que té la seva seu a Alemanya, que obre al municipi per donar servei als cicloturistes.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris


més contingut relacionat

Un rellotge amb GPS controla els nins les 24 hores

Un nou aparell que no acaba de convèncer els experts perquè una de les sensacions que més pot percebre el nin és la por dels pares

L’autòpsia a la nina morta en un menjador escolar de Palma se li practicarà dilluns

La petita tenia la salut delicada i possiblement era al·lèrgica a la lactosa

Esclata una canonada d’aigua a l’avinguda de Sant Ferran de Palma

A les 11 h ha tornat el subministrament de manera progressiva als més de mil abonats afectats

Tornen a detenir l’okupa agressor

El jutge el va deixar en llibertat però amb càrrecs i amb una ordre d'allunyament per un dia concret al mes de juny. Avui passa de nou a disposició judicial