mallorca

El carrer Velázquez de Palma, una zona comercial cada vegada més oblidada

Només dos comerços s'adhereixen a la Fira d'Estocs que estava prevista per aquest divendres

El+carrer+Vel%C3%A1zquez+de+Palma%2C+una+zona+comercial+cada+vegada+m%C3%A9s+oblidada

El carrer Velazquez de Palma ja no és el que era. Veïns i comerciants lamenten en què s’ha convertit el que un dia va ser un dels centres neuràlgics del comerç de Ciutat. Al carrer, aquest divendres dematí, nul·la activitat i ni rastre de la Fira d’Estocs prevista per aquest divendres. Cap comerç s’hi ha adherit. Alguns botiguers ens conten que ningú no els ha informat. El president dels comerciants apunta com una de les causes de l’escassa adhesió a la iniciativa la manca de personal dels negocis.

Al carrer Caçador, en canvi, trobam dos comerços que exposen el seu estoc al carrer. Maria fa 30 anys que regenta el negoci de moda i recorda amb nostàlgia l’època daurada del carrer Velázquez.
L’escàs seguiment de la Fira per part dels comerciants és un símptoma més de la decadència d’aquesta zona comercial del centre de Palma. També ho expliquen els pocs veïns de Palma que aquest divendres passaven per la zona.

El carrer és per a vianants només de dia. Ho indica una tanca de plàstic, que de nit es retira i permet l’entrada als cotxes. Entre els comerciants i veins, divisió. N’hi ha que pensen que s’hauria de fer per a vianants, però en condicions. D’altres, pensen que el trànsit de vehicles i la possibilitat d’aparcar facilitaria les coses. Tots coincideixen, això sí, en el mal que han fet les grans superfícies, els quals asseguren que, malgrat els intents de reactivar el barri, temps passat, sempre envejat.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris


més contingut relacionat

Dos detinguts per la seva relació amb l’incendi de contenidors a Palma

Almanco un dels detinguts fa feina a l'aeroport de Palma, a una empresa que presta assistència als passatgers amb mobilitat...

El mal temps perjudica l’oferta complementaria de la Setmana Santa

En canvi, els hotelers de la zona de Calvià estan satisfets perquè, malgrat ploure, l'ocupació ha estat del 92%

Els andritxols celebren el dia de Pancaritat a la Torre de Sant Elm

Al voltant de 200 persones han pujat a peu des d'Andratx i s'Arracó