mallorca

El carrer Velázquez de Palma, una zona comercial cada vegada més oblidada

Només dos comerços s'adhereixen a la Fira d'Estocs que estava prevista per aquest divendres

El+carrer+Vel%C3%A1zquez+de+Palma%2C+una+zona+comercial+cada+vegada+m%C3%A9s+oblidada

El carrer Velazquez de Palma ja no és el que era. Veïns i comerciants lamenten en què s’ha convertit el que un dia va ser un dels centres neuràlgics del comerç de Ciutat. Al carrer, aquest divendres dematí, nul·la activitat i ni rastre de la Fira d’Estocs prevista per aquest divendres. Cap comerç s’hi ha adherit. Alguns botiguers ens conten que ningú no els ha informat. El president dels comerciants apunta com una de les causes de l’escassa adhesió a la iniciativa la manca de personal dels negocis.

Al carrer Caçador, en canvi, trobam dos comerços que exposen el seu estoc al carrer. Maria fa 30 anys que regenta el negoci de moda i recorda amb nostàlgia l’època daurada del carrer Velázquez.
L’escàs seguiment de la Fira per part dels comerciants és un símptoma més de la decadència d’aquesta zona comercial del centre de Palma. També ho expliquen els pocs veïns de Palma que aquest divendres passaven per la zona.

El carrer és per a vianants només de dia. Ho indica una tanca de plàstic, que de nit es retira i permet l’entrada als cotxes. Entre els comerciants i veins, divisió. N’hi ha que pensen que s’hauria de fer per a vianants, però en condicions. D’altres, pensen que el trànsit de vehicles i la possibilitat d’aparcar facilitaria les coses. Tots coincideixen, això sí, en el mal que han fet les grans superfícies, els quals asseguren que, malgrat els intents de reactivar el barri, temps passat, sempre envejat.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris


més contingut relacionat

Els treballadors de Cemex accepten l’acord de l’ERO

Afecta a 88 treballadors però s'ofereixen 16 recol·locacions dins les Balears

UGT denuncia que les baixes laborals continuen a Microbiologia de Son Espases

Creuen que un problema estructural evita la correcta eliminació de residus que els treballadors inhalen

Selva i Estellencs tindran per primera vegada un pla d’ordenació urbana

No disposar-ne suposava problemes a l'hora de concedir llicències urbanístiques als veïnats que les sol·licitaven