mallorca

Can Simoneta: de possessió a hotel de Luxe

L'abandonament de la pagesia empeny la reconversió d'aquest tipus de finques rurals

Can+Simoneta%3A+de+possessi%C3%B3+a+hotel+de+Luxe

L’agricultura i la ramaderia tenen molt poc pes a les Illes, representen únicament el 0,5% del nostre producte interior brut. I com que ja no ens dedicam a la pagesia, hem deixat d’emprar les possessions com unitats de producció. I aquí ve el gran canvi socioeconòmic que han experimentat aquestes finques rurals. Ara ja no els habiten missatges ni jornalers, sinó, de cada vegada més, turistes. Un exemple n’és Can Simoneta, a Capdepera. L’establiment va obrir les portes l’any 2004 i s’ubica en una finca d’un milió de metres quadrats a vorera de mar, a Canyamel. L’elevat cost de mantenir les cases, va empènyer els propietaris a reconvertir-les en un establiment turístic.

Així, el que era una possessió agrícola ha esdevingut un agroturisme de 5 estrelles per a clients d’alt poder adquisitiu. L’hotel té 26 habitacions i aprofita espais com les antigues cases d’estiueig dels senyors que avui també són ocupades per turistes. Dormir en la seva suite principal pot arribar a costar 1750 euros la nit.

El negoci del luxe no decau i a la mateixa finca just fa 2 anys que acaben d’obrir un altre hotel, el Pleta de Mar, que també aprofita edificacions agràries reconvertides.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris


més contingut relacionat

L’Ajuntament de Palma i els busos de l’EMT llueixen banderes LGTBI pel Dia de l’Orgull

Divendres se celebrarà la manifestació, que enguany està dedicat a les persones grans LGTBI+

Calvià celebra la quarta edició de JoanArt

Hi participaran una seixantena de pintors, escultors, ceramistes o músics amb propostes molts diverses.

Sense lloc per aparcar el cotxe al polígon de Manacor

Alguns empresaris acusen als tallers mecànics i a les empreses de lloguer de tenir vehicles al carrer impedint que els...

50 anys estiuejant a Alcúdia

La família Carreres varen ser uns dels primers turistes d'establiments d'interior d'Alcúdia