economia

Balears no nota la pujada del preu de la carn de porc provocat per la pesta porcina internacional

Divendres passat a les principals llotges d'Espanya, el preu del porcell de 20 quilos estava un 37% més car. A Palma s'ha pagat a 44 euros la peça; mentre que a Lleida, a 53; a Zamora, a 67, i a Vic el pagès ha cobrat 70 euros la peça

Balears+no+nota+la+pujada+del+preu+de+la+carn+de+porc+provocat+per+la+pesta+porcina+internacional

La pesta porcina internacional ha provocat la mort de més de 3 milions de porcs a Àfrica i Àsia. A la Xina el darrer any superen el milió. Una crisi mundial que ha disparat un 40% el preu mundial de la carn de porc. La quarentena de productors de Balears, asseguren, però, que no toquen aquests beneficis.

Els productors porcins de Mallorca es dediquen majoritàriament a la porcella i no al porc d’engreix, que és realment el producte que més ha augmentat el seu valor els darrers mesos. La pesta porcina africana s’ha estès a Àsia. L’Organització FAO de les Nacions Unides per l’Alimentació i l’Agricultura estima que les morts superen els 3 milions de porcs. El preu immediatament s’ha enfilat un 40% a nivell global i Espanya ha augmentat les exportacions.

Per fer-nos una idea, divendres passat a les principals llotges d’Espanya, el preu del porcell de 20 quilos estava un 37% més car. A Palma s’ha pagat a 44 euros la peça; mentre que a Lleida, a 53; a Zamora, a 67, i a Vic el pagès ha cobrat 70 euros la peça.

Espanya va sofrir la pesta porcina als anys 70 i 80. Una malaltia hemorràgica que no afecta els humans, per a la qual no existeix cura ni vacuna, i que provoca que els porcs es desagnin per dins fins morir.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

darrers sumaris


més contingut relacionat

Vueling cancel·la 112 vols per la vaga d’Iberia a Barcelona

Els vols amb les Balears estan coberts amb uns serveis mínims del 100%

Baixen un 1,5% les pernoctacions als hotels de les Balears

Aquest juliol hi ha hagut més clients, però hi han passat manco nits