economia

Balears no nota la pujada del preu de la carn de porc provocat per la pesta porcina internacional

Divendres passat a les principals llotges d'Espanya, el preu del porcell de 20 quilos estava un 37% més car. A Palma s'ha pagat a 44 euros la peça; mentre que a Lleida, a 53; a Zamora, a 67, i a Vic el pagès ha cobrat 70 euros la peça

Balears+no+nota+la+pujada+del+preu+de+la+carn+de+porc+provocat+per+la+pesta+porcina+internacional

La pesta porcina internacional ha provocat la mort de més de 3 milions de porcs a Àfrica i Àsia. A la Xina el darrer any superen el milió. Una crisi mundial que ha disparat un 40% el preu mundial de la carn de porc. La quarentena de productors de Balears, asseguren, però, que no toquen aquests beneficis.

Els productors porcins de Mallorca es dediquen majoritàriament a la porcella i no al porc d’engreix, que és realment el producte que més ha augmentat el seu valor els darrers mesos. La pesta porcina africana s’ha estès a Àsia. L’Organització FAO de les Nacions Unides per l’Alimentació i l’Agricultura estima que les morts superen els 3 milions de porcs. El preu immediatament s’ha enfilat un 40% a nivell global i Espanya ha augmentat les exportacions.

Per fer-nos una idea, divendres passat a les principals llotges d’Espanya, el preu del porcell de 20 quilos estava un 37% més car. A Palma s’ha pagat a 44 euros la peça; mentre que a Lleida, a 53; a Zamora, a 67, i a Vic el pagès ha cobrat 70 euros la peça.

Espanya va sofrir la pesta porcina als anys 70 i 80. Una malaltia hemorràgica que no afecta els humans, per a la qual no existeix cura ni vacuna, i que provoca que els porcs es desagnin per dins fins morir.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris


més contingut relacionat

Ginebres d’alta qualitat al ‘Mallorca Gin Festival’

Sis destil·leries de Mallorca hi seran presents

Els controladors aeris critiquen que la privatització de les torres serà negatiu per als passatgers

El sindicat USCA critica a més que hi portarà unes pitjors condicions laborals

El negoci de les farmàcies es reactiva lentament després de la crisi

En els darrers 17 anys s'han obert 37 establiments a les Balears per l'augment de la població

Els turistes trien Formentera per desconnectar i estar tranquils

Els quiosquets de platja són l'opció més triada tant pels turistes com pels resident