economia

Baixen un 1,5% les pernoctacions als hotels de les Balears

Aquest juliol hi ha hagut més clients, però hi han passat manco nits

Baixen+un+1%2C5%25+les+pernoctacions+als+hotels+de+les+Balears

Els hotels de les Illes Balears han rebut més clients aquest mes de juliol que l’any passat però, les seves pernoctacions han davallat a causa de la reducció de l’estada mitjana. En concret, els turistes allotjats als establiments hotelers han augmentat un 2,5%, però els vespres que hi han dormit han minvat un 1,5%.

Aquesta ocupació ha estat desigual per Illes. A Mallorca, ha estat del 87,4%, 3 punts per sota de la registrada el juliol del 2018. En canvi, a Menorca l’ocupació ha pujat un punt i els hotels de les Pitiüses repeteixen la xifra de l’any passat amb un 86%.

Tot i que els preus hotelers han pujat al juliol gairebé un 2%, la rendibilitat ha disminuït de manera molt lleugera perquè els ingressos per habitació disponible s’han reduït en un 0,09%.

Baixa l’ocupació a la Platja de Palma

L’ocupació als establiments hotelers de Platja de Palma durant el juliol ha estat del 91%. Són 3 punts per sota de l’any anterior segons l’associació hotelera de la zona. Avui el responsables de la marca de qualitat Palma Beach han confirmat que hi ha hagut una devallada de clients durant els mesos de juliol i agost i que també ha disminuït la despesa dels turistes en general.

Ara bé, asseguren que els negocis que s’han modernitzat han patit manco. Reclamen més inversió pública i que el 50% del l’impost turístic que es recapta a Platja de Palma es torni a invertir a la zona.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

darrers sumaris


més contingut relacionat

El Japó desperta el seu interès pels aliments i vins de les Pitiüses

Cinc importadors nipons són atrets aquests dies a les Illes per la Cambra de Comerç i la direcció general de...

Sindicats i patronal de les Illes lamenten la repetició de les eleccions

Coincideixen a dir que la inestabilitat política afecta l'economia balear i que frena les inversions

Mala anyada de la garrova: la producció baixa un 50%

Des de l'inici de campanya, als magatzems ha entrat la meitat de garroves que l'any passat