societat

Menys de 20 farmàcies de guàrdia els vespres a les Illes

Usuaris del sud de Mallorca troben que n'hi hauria d'haver més de guàrdia perquè en algunes ocasions han de fer més de 20km per trobar-ne una d'oberta


Les Balears tenen menys d’una vintena de farmàcies de guàrdia obertes cada vespre. A les Illes aquest passat vespre hi havia 17 apotecaries de guàrdia, 3 a Eivissa, 2 a Menorca, una a Formentera, la resta a Mallorca. El Col·legi de Farmacèutics considera que aquesta quantitat és suficient però els usuaris per zones com el sud de Mallorca troben que n’hi hauria d’haver més de guàrdia. Diuen que en algunes ocasions han de fer més de 20 kilòmetres per trobar-ne una d’oberta.

Les farmàcies de guàrdia estan totes als nuclis urbans més habitats, com Vila, Sant Antoni o Santa Eulària, en el cas d’Eivissa; Maó i Ciutadella, a Menorca; o Inca, Manacor, Sóller i Alcúdia a Mallorca. En el cas d’aquesta illa també van obrint alternativament a altres municipis manco poblats, com és el cas de Cala Bona, Calvià o sa Pobla. Hi ha zones, però, com el sud de Mallorca, on els usuaris que han de menester d’urgència un medicament o un producte de farmàcia han hagut de desplaçar-se una vintena de kilòmetres per trobar-ne una de guàrdia.

El Col·legi de Farmacèutics apunta que les apotecaries disponibles al vespre són suficients. En el cas de Palma ja es troben les farmàcies obertes les 24 hores que assumeixen les guàrdies nocturnes, un servei que als pobles no existeix. Vicenç Terrades, vocal d’oficina de farmàcia del Col·legi de Farmacèutics puntualitza que quan un pacient va a urgències al vespre ja li han de dispensar la medicació per a les següents 48 hores i no és necessària l’ampliació d’obertura a altres farmàcies. El servei de dispensació de medicaments està cobert a urgències del centre sanitari o a l’hospital al qual el pacient assisteix.

El Col·legi de Farmacèutics ha elaborat un estudi que demostra que al llarg de tot un vespre a segons quina apotecaria només atenien una persona i que no era amb caràcter d’urgència. De fet, diu Terrades, que el servei està cobert i tan sols la ciutadania s’ha de desplaçar com a màxim uns vint kilòmetres.

En total a les Balears hi ha 443 farmàcies i s’estableix que hi ha d’haver una per cada 2.800 habitants.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris


més contingut relacionat

La neteja viària tampoc està assegurada durant Sant Joan

Els treballadors de l'empresa FCC, encarregats de donar el servei de neteja, reclamen un nou conveni laboral

Ciutadella no podrà complir amb el Pla Director de les festes, pel que fa al dispositiu policial

Les negociacions entre policies locals i ajuntament de Ciutadella continuen sense acord

L’Orgull LGTBI, enguany dedicat a la gent gran del col·lectiu

La manifestació i la revetla de Palma se celebraran dia 28 de juny, coincidint amb la diada internacional

1.338 dones són víctimes de violència masclista a les Balears

Balears és el territori amb més dones víctimes d'aquest tipus de violència