X

L’empresari Antoni Palliser recorda el ‘boom’ urbanístic de Menorca

Va fundar el seu propi negoci a Maó ara fa 40 anys i ja compta amb 140 treballadors

02/12/2019

L’empresari Antoni Palliser recorda el ‘boom’ urbanístic de Menorca

Fa 40 anys que Antoni Pallisser va fundar la que s’ha convertit en una de les empreses de materials de construcció de referència a Menorca. En un solar de 6.000 metres quadrats va fundar el seu establiment a Maó. Però ell provenia d’una nissaga familiar dedicada a aquest sector a Alaior des de finals del segle XIX. Començaren amb teules i rajoles d’argila.

Va viure el ‘boom’ urbanístic dels anys 80 a Menorca. Va veure construir de zero urbanitzacions tan turístiques com Cala en Porter, Cala Galdana o Binibèquer. Però també d’altres més residencials.

Tot i que aquell ritme de construcció es va aturar, la seva empresa no ha aturat de créixer gràcies a les rehabilitacions. Avui en dia, el seu establiment ja té 14.000 metres quadrats, 140 treballadors i factura 21 milions d’euros. Amb 84 anys, ell ja està jubilat però es mostra orgullós que el seu fill continuï la nissaga, igual que continua la transformació dels materials.

Des de les parets de còdols, terra i calç que encara es veuen a les cases de camp, fins a les de bloc de ciment, passant pels cantons de marès, aquest professional assegura que la construcció cada vegada és més respectuosa amb el medi ambient.

 

02/12/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris