X

Les dones maltractades tarden fins a 8 anys a demanar la primera ajuda

La víctima de Ciutadella va alertar dels maltractaments que rebia de l'home que presumptament la va matar, però no va ratificar la seva denúncia

29/11/2019

Les dones maltractades tarden fins a 8 anys a demanar la primera ajuda

El cas de Ciutadella evidenciaria les mancances del sistema de protecció a les víctimes de violència de gènere. Elizabeth Pimentel va alertar dels maltractaments que rebia de l’home que presumptament la va matar, però no va ratificar la seva denúncia i, per tant, no es van prendre mesures judicials. De fet, un estudi conclou que les dones maltractades tarden fins a 8 anys a demanar la primera ajuda.

La dona morta presumptament a mans de la seva parella a Ciutadella ja havia patit maltractaments per part de l’home anys abans a Barcelona, on fins i tot va ser intervinguda quirúrgicament per les lesions. A Menorca, la víctima havia estat atesa també pel Centre Assessor de la Dona del Consell. Fins i tot va residir durant uns mesos a un pis protegit, però va decidir partir. Ningú no va tenir prou en compte que el seu agressor havia estat denunciat a Veneçuela per la mort d’una altra dona el 2009 en circumstàncies similars.

El govern s’ha personat en el procés judicial de Ciutadella com a acusació. Ho fa en totes les morts i lesions greus de violència masclista.

29/11/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris