X

Repensar el territori productiu d’Inca

Exposició de 14 projectes que proposen un nou model urbà de la ciutat

29/11/2019

Repensar el territori productiu d’Inca

La forma urbana de les ciutats és conseqüència de models econòmics que, quan queden obsolets, s’han de repensar per adaptar-los a la ciutat contemporània. Aquest és el punt de partida de la jornada sobre urbanisme que se celebra aquest divendres al Museu del Calçat. Es duu a terme en el marc de l’exposició ‘Inca vs. Inca. Repensar el territori productiu‘ a càrrec d’alumnes d’arquitectura de Sant Cugat, que proposen un altre urbanisme per a la ciutat.

Recuperar el torrent soterrat de la Gran Via Colom, amb l’objectiu de convertir l’ex cívic en un espai natural, reprogramar la plaça de toros com un espai cultural, o recosir la fractura que la via del tren suposa per al traçat urbà i obrir el pas soterrat per a convertir-lo en una plaça. Són tres de les 14 propostes d’un nou model urbà que s’exposen en el Museu del calçat d’Inca.

I més enllà del cas concret d’Inca, aquests models són extrapolables a altres pobles i ciutats. Aquest és l’eix de la jornada d’avui, amb la participació de tres experts en el tema.

29/11/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris