X

El Congrés aprova millores en les ajudes als afectats per la fallida de Thomas Cook

Ara, el projecte de llei s'haurà de debatre al Senat i s'hauria de ratificar abans de dia 3 de desembre

27/11/2019

El Congrés aprova millores en les ajudes als afectats per la fallida de Thomas Cook

Llum verda del Congrés per millorar les ajudes als afectats per la fallida de Thomas Cook. La cambra baixa ha aprovat que la bonificació del 50% de les quotes de la Seguretat Social no només sigui pels contractes fixos discontinus, sinó també pels fixos i autònoms lligats al sector turístic, hostaleria de distribució i transport.

També s’han acordat mesures per millorar la connectivitat dels arxipèlags i, per això, l’Estat n’assumiria el 100% de les taxes aeroportuàries durant els pròxims 12 mesos, per a les companyies que augmentin les freqüències respecte de 2019.

Una altra modificació seria per la quantia de les subvencions: les Balears passarien de 8 a 15 milions d’euros per millorar la destinació i recuperar la connectivitat. A més s’ha aprovat establir una moratòria d’un any en l’amortització de préstecs ICO a les empreses afectades per la fallida del turoperador.

Ara el projecte de llei s’ha de debatre al Senat i s’hauria de ratificar abans de dia 3 de desembre. Si s’aprova, seria la primera vegada en democràcia que les diputacions permanents aproven una llei amb esmenes que va ser aprovada incialment i de manera urgent per un Govern en funcions.

27/11/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris