X

PP i Cs donen suport al decret del govern espanyol per a actuar en webs independentistes

El Govern de la Generalitat acusa l'estat espanyol de "liderar la repressió digital a Europa"

27/11/2019

PP i Cs donen suport al decret del govern espanyol per a actuar en webs independentistes

El govern en funcions de Pedro Sánchez ha aconseguit avui dimecres la convalidació parlamentària del seu decret digital que permet actuar sobre les pàgines web de la Generalitat de Catalunya i de forces independentistes. El decret, que va ser aprovat dia primer de novembre, ha rebut els vots favorables del PP i Ciutadans mentre que Unides Podem s’ha abstingut. Els nacionalistes i Vox hi han votat en contra.

La ministra d’Economia i Empresa, Nadia Calviño, ha demanat, en la seva compareixença prèvia al debat, el suport a aquest reial decret llei sobre seguretat digital en una intervenció en la qual en cap moment s’ha referit al fet que es tracta d’un text que permet actuar en webs de l’independentisme i la Generalitat.

Per la seva banda, el conseller de Polítiques Digitals i Administracions Públiques, Jordi Puigneró, ha titllat d'”estat d’excepció digital” la convalidació del reial decret llei sobre administració digital i ha acusat el president en funcions, Pedro Sánchez, de complicar la seva investidura.

Puigneró ha assegurat en unes declaracions als mitjans, enfront del Congrés dels Diputats, que “Espanya s’ha posat a liderar la repressió digital a Europa”, ja que, segons la seva opinió, amb aquest reial decret llei “es posa al nivell d’estats com Turquia, la Xina o Iran”.

27/11/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris