X

Acord entre Globàlia i Barceló per fusionar les seves divisions de viatges

L'associació de consumidors, Consubal, alerta de possibles pactes que encaririen els preus dels viatges

25/11/2019

Acord entre Globàlia i Barceló per fusionar les seves divisions de viatges

Globalia i Barceló han confirmat la fusió de les seves divisions de viatges. Una agrupació que serà al 50% i que ha estat negociada per Simon Pedro Barceló i el conseller delegat de Globalia, Javier Hidalgo.

De l’operació sorgirà un nou grup amb una xifra de negoci de 3.700 milions d’euros, 6.000 empleats i més de 1.500 punts de venda, a través de 36 marques com B the Travel Brand, per part de Barceló, i Halcón Viajes i Viajes Ecuador, per part de Globalia. També inclou el turoperador Travelplan i fins i tot una companyia aèria, Evelop.

Segons un comunicat emès per Globalia, “la nova companyia considera aquest acord com un punt de partida per continuar creixent” i “no té la intenció de tancar ni una sola oficina”. El Sindicat UGT espera que aquest compromís impliqui mantenir tots els llocs de feina i que, en cas de reorganització es faci a través de plans de prejubilació o baixes incentivades.

Per ara, la fusió està pendent de l’autorització de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència. Consubal assegura que l’acord afectaria molt els consumidors de les Illes i demanen al govern que vigili possibles pactes de preus.

La fusió de les divisions de viatges és la segona gran operació protagonitzada per Globalia en un mes, després de la venda d’Air Europa al grup Iberia-IAG.

25/11/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris